sourze.se

Nu blir det dyrare att skicka brev

Posten förstör för både sig själv och för de trogna frimärksklistrarna.

Efter årsskiftet blir det åter igen dyrare att skicka vanliga brev, då Posten höjer frimärkspriset från dagens 5,50 till sex kronor för 20 grams brev.

Okey, nu tror jag väl inte att detta blir postens undergång då paketleveranserna med posten tydligen ökar för varje år som går, men denna prishöjning gynnar absolut inte oss som fortfarande skriver gamla vanliga hederliga brev och vykort, och därmed drabbas av prishöjningen. 50 öre kanske inte låter så mycket, men det gör nog att fler och fler i viss mån övergår från vanliga brev och vykort till att skicka hälsningar via mail eller sms/mms, och där blir alltså posten den stora förloraren.

Jag anser att posten bör vara ett alternativ även i detta elektroniska samhälle, men på grund av dessa portoökningar hindras människor den personliga kontakten som ändå ett brev eller vykort förmedlar jämfört med några identiskt lika bokstäver i mail eller sms.


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 03 nov 2008 12:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: