sourze.se

Snabb global nedkylning 2007

Den snabbaste temperaturförändringen de senaste hundra åren skedde 2007. Temperaturen sjönk med 0,65-0,75 grader.

Var är den klimatförbättring som vi har blivit utlovade? Vi vill bo i ett varmt och skönt klimat. Vi vill inte betala höga energikostnader för att värma upp våra bostäder och vi vill eko-odla våra haschplantor ute i naturen. I stället har Al Gore & Co brutit sitt löfte om en bättre klimatologisk värld och vi får leva som frusna eskimåhundar vid våra vedspisar.

Under 2007 uppkom den snabbaste klimatförsämringen på hundra år. Enligt de fyra globala mätinstituten Hadley UK, NASA-GISS, University of Alabama Huntsville, och Remote Sensing Systems Santa Rosa sjönk Jordens medeltemperatur med 0,65-0,75 grader under 2007.1

Rykten gör nu gällande att Al Gore - amatörforskare, Nobelpristagare, vinnare av en Oscar, delstaten Tennesses största miljöförstörare genom utsläpp från sin zinkgruva, och skaparen av Internet - förutspår en temperatursänkning med 65-75 grader om hundra år. Enligt insiders håller Al Gore på att göra en helt ny PowerPoint-presentation och arvodet är fortfarande 100 000 dollar per väckelsemöte. Handpåläggning och talande i tungor kostar dock extra många dollar.

Översteprästen Al Gore säger nu att vi inte kommer tillbaka det klimatlyckliga 1930-talet. Under 1930-talet hade vi de fyra av tio varmaste åren sedan 1880 och 1934 är det klimatlyckligaste året sedan 1880.2 Al Gore kommer också att berätta för oss att hans f.d. medbrottsling James Hansen - chef för NASA-GISS - medvetet har korrigerat upp temperaturen efter 1970 och korrigerat ned temperaturen före 1970.

Enligt Al Gore har James Hansen inte i heller korrigerat för de "urbana värmeöarna". För hundra år sedan fanns mätstationerna på landsbygden, men idag befinner sig samma mätstationer i växande storstäder. En stad som Tokio i Japan kan under sommaren vara 12,5 grader varmare än omgivande landsbygd. Al Gore vill också ha syndernas förlåtelse för att "någon" har råkat sätta mätarna vid varmluftsutsläpp och på varma skorstenar.


Källa:

"Glitches in the Global Warming Debate"

1 och 2

Länk: hawaiireporter.com


Om författaren

Författare:
Per-Olof Persson

Om artikeln

Publicerad: 01 okt 2008 09:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: