sourze.se

Fyller kyrkan och lite till

Den borgliga falangen i Katarina församlings Kyrkoråd sa nej till prästen Olle Carlsson. Han kan inte adminstrera.

För det borgliga blocket i Katarina Församlingskyrkoråd är det inte viktigast att prästen är andlig och fyller kyrkan. Nej han skall vara administratör.
Det var skälet till varför moderater och folkpartister sa nej till att Olle Carlsson populär präst i Allhelgonakyrkan sökte jobbet som kyrkoherde.
Nu är han under tiden som borliga ägnar tid åt att överklaga tf kyrkoherde. Frågan är dock vilket uppdrag borgerligheten tycker han skall ha. Tomma kyrkor är ju svenska kyrkan van vid så varför bryta traditionen.
En ny kraft och nya tankar kanske kan fylla också Katarina Kyrka, tänk vilket lyft om så blev.
Åter igen slår det mig att politik och religion inte hör ihop. Rimligt är att de som beslutar om kyrkan också har ett äkta och gediget engagemang.
I ett samhälle som allt mer präglas av rotlöshet, hemlöshet och konsumtionsvansinne är det viktigt att kyrkan finns som en trygg och varm plats dit människor kan gå oberoende vilken inbördes religion vi har.
Andlighet är inget som KD eller andra borgerliga har ensamrätt på - andligheten är det vi alla behöver för att ibland hitta rätt när vi inte kan navigera rätt på livets karta.
Nu får vi innerligt hoppas att fler unga kyrkbesökare engagerar sig i Katarinas församlingsarbete. Det borde finnas utrymme för såväl entusiasm som nytänkande med Olle Carlsson som ledare.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2008 19:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: