sourze.se

Idol 2008: Facit, vecka ett - två födda stjärnor

"In klev Loulou Lamotte, med artistnamnet färdigstämplat i passet och en röst dom hör till Billie Holidays ljuva 40-tal."

Ännu en vecka med Idol har passerat, och vem kunde ana vilka stjärnor som gömde sig mellan raderna av produktionen? In klev Loulou Lamotte, med artistnamnet färdigstämplat i passet och en röst dom hör till Billie Holidays ljuva 40-tal. LouLou sjöng en nutida poplåt med så mycket innerlighet att juryn kapitulerade direkt. Anders Bagge, som visat sig vara en riktig mysgubbe, klappade i händerna när hon stängde munnen. Tonen hon har genomsyras av värme, kärlek och glädje, tänk gospel och du är rätt.

Annan extas var ju naturligtvis Anna Bergendahl, som naturligtvis redan nu är signad och klar om jag tillåts agera spågumma. Hon släpper skiva senast hösten 2009, beroende på hur det går i Idol. Vi älskar henne naturligtvis främst för hennes reaktion på juryns omdömande, hur genuint chockat glad hon blev över hyllningsfloden. Och så älskar vi henne för detta unika uttryck, som jag till skillnad från en del andra inte skulle välja att jömföra med Eva Cassidy. Anna är 16 år och helt otrolig. Tänk vart hon kan vara om typ fyra år.

Veckans snackis var ju annars när Jihde snodde åt sig en guldbiljett till den mest nervöse killen på stället. Rätt eller fel? Personligen är jag av åsikten att det var ganska dumt. Killen kommer ju inte direkt bli mindre nervös. Min kära mamma som alltid har åsikter tycker att man kan jobba bort sånt där, men jag är fantastiskt osäker. Han åker ut i nästa omgång om inte ett mirakel sker. Empati tar en bara så långt, Jihde, kom ihåg det. Förövrigt är det nu alldeles förvirrande när Jihde springer omkring och fjantar runt i Idol OCH i Fotbollsmåndag. Man hör hans röst och förväntar sig fel signaturmelodi, ungefär. Han får lov att bestämma sig.

Som liten notis kan vi konstatera att Andreas Carlsson har väldigt vita tänder. En sån där nyans som bara existerar i Los Angeles. Det passar sig inte riktigt i Sverige där ytlighet är förenat med skam, så kanske att han känner sig lite utanför. Men sen tänker han nog på alla sina pengar och på sin bil och trivs ganska bra ändå.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2008 08:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: