sourze.se

Idol 2008: Nya juryn godkänd

Jag tyckte det var många dåliga bidrag i tävlingen dag och några av juryns uttryck för att avhysa de dåliga bidragen var: "Där är dörren!", "Nä!" och "NEJ!"

Ja du Billy Butt, här kommer min summering av premiären på Idol 2008 från Stockholm! Den var faktiskt bättre än jag väntat! Den omtalade juryn, var inte alls så hätsk som man beskrivit i pressen och hade t.o.m. humor och även lite medkänsla då och då.

Jag tyckte det var många dåliga bidrag i tävlingen idag och några av juryns uttryck för att avhysa de dåliga bidragen var "Där är dörren!" , "Nä!" och "NEJ!"

När juryn gillade bidragen löd det "Fan va bra!", "Skitbra!" och "Klockrent!"

Juryn skrattar också ut en del deltagare, men förklarar också vad de söker i tävlingen. "Vi vill ha en artist som kan klara sig på egna ben", säger juryn och det kan man ju förstå. Det krävs säkerligen stor styrka att bli idol och väldigt mycket talang.

Första deltagaren att få guldbiljetten till fortsatt audition är Linda Pritchard 25 år från Stockholm. Hon vill satsa på internationell nivå säger hon och sjöng "River deep mountain high". "Fan va bra!", sa juryn.

En radda artister gick vidare och så kom Johan, 27 år, som hade blivit rekommenderad av kompisen Robert. Johan tyckte att det var förvirrande men jättespännande att vara med i programmet och sjöng en egen låt, "Underground", och spelade gitarr till. Han blev min favorit. Juryn sa att han hade en fin ton och var klockren, så han fick också en guldbiljett till fortsatt uttagning!

Katja, servitrisen på Golden Hits, hade tagit mod till sig och drämde till det värsta hon kunde med en Janis Joplin- låt! "Power!", tyckte juryn - och även hon gick vidare! Det var första gången hon tävlade.

En del människor tycker själva att de är oslagbara. Jag vill inte nämna några namn, men en musiklärare visade i alla fall att det inte var sång hon lärde ut! En kvinnlig deltagare försökte prova olika låtar för juryn och för varje låt blev det mer och mer pinsamt för oss som lyssnade! Hon var alldeles förtvivlad efteråt och sa att hon skämt ut sig för hela svenska folket! Det kan inte vara en rolig känsla!

Man måste vara tuff och veta vad man vill för att ha en chans i Idol i år - liksom alla andra år.

Nåväl, jag ser fram emot säsongen och är nyfiken på om man hittar någon mer Darin, alltså en värdig popidol, vilket är vad man egentligen söker.

Amerikanska Idol, som är inne i finalen nu, presenterar två vinnare, en rockkille David Cox och en latinamerikan David Archileta. Den sistnämnda tror jag vinner. Han har en gudomlig röst, som gör att man känner sig lycklig och totalt i stunden som lyssnare.

En sån idol hoppas jag man hittar i Sverige också i år.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 03 sep 2008 23:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: