sourze.se

Göran Lambertz - mannen med den röda portföljen

Det viktigaste för JK, Göran Lambertz, verkar vara att sätta krokben för den blå alliansen, som helt klart stör JK:s färgkarta i den politiska färgpaletten.

Vår käre JK är en röd ros. Under sin studietid var han så socialdemokratisk medlem i SSU i sitt tänkande att han till och med släpade runt på en röd portfölj, som för att understryka sin hyllning till socialdemokratiska partiet. Nu gör han tydligen vilka tokiga inlägg som helst bara han får visa sin röda kärlek. Allt för att skydda medborgarna som han så käckt uttrycker det.

Senaste inlägget? Jo, att polisen inte längre ska få lov att spåra telefoner som är avslagna. Så begåvat då! Det räddar säkert en och annan bov, men det gör nog ingen större skillnad för kreti och pleti, om man bortser för möjligheten att leta efter försvunna personer.

Som tur är agerar justitieministern med att snabbt ändra lagen tillfälligt och polisen kan fortsätta sitt spårande av kriminella element, som inte har annat för sig än att planera brott, och att skada oskyldiga människor för livet. Men det verkar inte vara det som är viktigt för Göran Lambertz, utan det viktigaste är att sätta krokben för den blå alliansen, som helt klart stör JK:s färgkarta i den politiska färgpaletten. Där ska det vara rött. Ingen annan färg är duglig nog. Mig veterligen fanns den lagen om avlyssning och spårning, som polisen följer, redan på socialdemokraternas tid, men då var det inte aktuellt att leta fel. Då var det gubevars rätt färg på statens ordning.

Känd är också Göran Lambertz, för att han inte väckte arbetsrättslig talan mot Leif Thorsson, jurist, som erkänt att han brutit mot sexköpslagen. Leif Thorsson sitter i HD, Högsta Domstolen. Om det har att göra med att Inga Thorsson, mamma till Leif, också hon var socialdemokrat, förtäljer inte historien. Jag har gjort min bedömning av Göran Lambertz, vilken jag haft ändå sedan jag hörde och såg honom för första gången, utan att ens veta att han var röd. Han borde bära en genomskinlig portfölj. JK ska vara politiskt neutral.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 19 aug 2008 10:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: