sourze.se

IOK har fått ett nytt problem att brottas med

"Ara Abrahamian lade ner sin bronsmedalj på brottarmattan direkt efter att den hängts om hans hals. Om han gjorde rätt? Ja, för helvete!"

Ara Abrahamian lade ner sin bronsmedalj på brottarmattan direkt efter att den hängts om hans hals. Om han gjorde rätt? Ja, för helvete! Jag lyssnade på Pelle Svensson på P4 Extra, gammal brottare och jurist, som för flera år sedan talat med IOK om att förändra dagens regler vid uttagning av domarna. Allt för att slippa mutskandaler. Men Gunilla Lindberg, som är ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté, har inte verkat orka ta tag i något som förbättrar brottarnas läge.

I det här fallet verkar det vara att blod är tjockare än vatten. Domaren är uppenbarligen kusin till en av IOK:s ledamöter. Hur blev han domare? Över en lunch?

Här tränar en ung kille som en tokig sedan han var tio år, nu är han trettiotre och vill ha en rättvis chans till en medalj. Man har ju hört om domarmissar. Det händer i fotboll, då och då. I handboll, då och då. Säkert i de flesta sporter då och då. Men nu är det Olympiska Spel, inte ett SM, som kan vara nog så viktigt. Då förväntar i alla fall jag mig klanderfria och kunniga domare på elitnivå. Inte en svågerbuks-politiskt utnämnd person.

Nu har det korkade IOK slagit sig ner vid ett stort runt bord och tänker ta beslut om Ara Abrahamian ska få behålla sin bronsmedalj. Är de helt blåsta? Såg inte de på TV? Ara Abrahamian vill inte ha sin bronsmedalj. Jag tycker att IOK kan behålla Aras medalj och stoppa upp den på ett mörkt ställe!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2008 15:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: