sourze.se

Storsvindlare, pastor och generalkonsul i Ghana

Habil Bolin är namnet på personen. Låter det som ett skämt? Ring polisen i Insjön och hör vad de tycker!

Habil Bolin generalkonsul i Ghana, pastor och en storsvindlare.

Ja, det är faktiskt sant. I en artikel i Kyrkpressen, infört torsdagen den 2 november 2006 i nummer 44 skriver Habil Bolin en artikel om Iran. Artikeln har han undertecknat med Habil Bolin, pastor och generalkonsul i Ghana. Denne Habil Bolin är just nu utmätt av finska kronofogden, där han varje månad betalar några ynka euros i månaden till min styvfar. Detta för att han svindlade min styvfar på en stor mängd pengar. Min styvfar är inte den ende som svindlats. Telia, hotell i Schweiz och andra privatpersoner i Sverige är också hårt drabbade. Domstolsförhandlingar sköts upp i det oändliga för att Habil Bolin inte tycktes få tid över för att stå till svars.

Om man ringer till polisen i Insjön, varifrån Habil Bolin kommer och berättar att han numera är generalkonsul i Ghana, skulle de antagligen tro att det var ett skämt. Habil Bolin ska ha utnämnts av den forna socialdemokratiska regeringen. Min styvfar ringde upp utrikesdepartementet och frågade dem vad de visste i frågan. Men de hade ingen aning. De bad min styvfar att skicka in samtlig dokumentation om Habil Bolin, vilket han har gjort, nio A4 sidor fyllda. Dessa ska Carl Bildt få läsa. Undra vad som händer sedan?

Nu kanske någon undrar hur det kommer sig att en sådan person kan klara sig undan med att svindla privatpersoner och Telia med flera hotell utomlands. Ja, först och främst har Habil Bolin inte undanhållit skatt, eller lurat staten på momspengar, då blir det nämligen annat ljud i koskällan. Dessutom, med Skandiadirektörerna i gott minne, vet vi att det går att blåsa folk på mångmiljonbelopp, bara man är tillräckligt smart och manipulativ, vilket Habil Bolin är. Jag har nämligen träffat den gode pastorn. En lismande räv med ögon som en falk.

Jag skulle gärna vilja veta vilken krake som gick i god för Habil Bolin och fick honom placerad som generalkonsul i Ghana, där han lever gott på våra skattepengar. Noll koll, skulle jag vilja säga. Läs gärna artikeln under den här adressen.

Länk: kyrkpressen.fi

Jag ser med spänning fram mot vad som kommer att skrivas om det här och hur länge Habil Bolin kommer att fortsätta vara generalkonsul i Ghana.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 11 aug 2008 10:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: