sourze.se

Hemlösheten: Makt Tomma ord

I ett samhälle där det räcker med ett litet streck eller några bokstäver för att ödelägga en människas liv är det svårt att tro på olika färger.

Stockholms Stadshus har nu styrts i närmare två år av den borgerliga alliansen, de som gick till val med ord som "inga barn får vräkas från sina hem", "vi ska halvera hemlösheten på fem år", "100 lägenheter från privata värdar under 2007 ska vi jobba fram till hemlösa". Nu med facit i handen kan vi konstatera att bara under 2008 har ca 250 barn vräkts från sina hem, antalet hemlösa fortsätter öka och den lägenhet som av en händelse hittades la Socialborgarrådet Ulf Kristersson m beslag på.

Så för våra hemlösa människor spelar i praktiken färgen på valsedlarna ingen roll. Alla partier saknar viljan och modet till en förändring av detta inhumana tillstånd, hemlöshet. Det våra politiker och tjänstemän uppvisar med sin oförmåga att agera, är hur rädda de är om sina arbeten och om sin relativa "makt". I ett samhälle där det räcker med ett litet streck eller några bokstäver för att ödelägga en människas liv är det svårt att tro på olika färger. Rött, blått eller grönt är för den som inte blir respekterad mer och mer kopplat till de skador man ådrar sig i fallet, då när besluten redan har fattats. Vad skulle skillnaden vara för dom om flaggan var blå eller röd? Oavsett färgen på makten är det vi människor som kan göra skillnad genom att fråga oss själva på vilket sätt vi bidrar till att människor stöts ut i vårt samhälle?


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 14 jul 2008 09:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: