sourze.se

Är du riktigt säker på vad du vet?

Den mänskliga hjärnan fungerar enligt en ekonomisk princip, genom att kategorisera får vi kontroll över tillvaron vilket inte innebär att de beslut vi fattar måste stämma med verkligheten.

Den mänskliga hjärnan är matad med information som ska gagna vårt limbiska system, d.v.s den del som som innehåller våra känslor.

Det limbiska systemet knyter an en känsla till den inkommande informationen och utvecklas när vi är nyfödda. Emellertid mognar den limbiska hjärnan inte vilket innebär att vi kan reagera som en treåring även i en situation vi ställs inför som vuxna.

Exempelvis om chefen kommer in och skäller ut någon på en arbetsplats kan den utsatte reagera genom att börja darra, få tunghäfta eller t.o.m börja gråta.

Det här sker via amygdalan, en liten mandelformad körtel på insidan av hjärnans båda hemisfärer i vardera tinningloben som hanterar såväl njutning som rädsla, vrede och patologiska tillstånd som ångest och depressioner.

Det limbiska systemet är mera känt som reptil-hjärnan, eller den känslomässiga hjärnan eftersom vi har den gemensamt med andra djur.

Amygdala tar emot och sänder ut signaler till en stor mängd olika hjärnbarksområden och till kärnor i mellanhjärnan, bl.a. till hypothalamus överlevnadscentrum.

Det som sker är att om amygdalaloben triggas igång och vi blir rädda eller arga så blockeras inlärnings och minnesfunktionen i hippocampus, vilken ansvarar för bildandet av nya minnen och möjliggör vår förmåga att orientera oss. Vi reagerar då mot basis av instinker innan vi hinner fatta rationella beslut baserade på en intellektuell analys.

Följden blir bl.a att när människor utsätts för traumatiska situationer eller händelser, typ Pearl Harbour under andra världskriget eller 11 september attacken 2001 så reagerar de utifrån den känsla som den traumatiska stressen skapade och inte utifrån vad som verkligen vore förnuftigt.

En av de första frågor som den amerikanska pressen var snabba med att ställa till människor över hela USA efter 11 september var:

"Skulle du vara beredd att ge upp en del av dina rättigheter som medborgare för att hindra sådana här attacker?"

De flesta av de tillfrågade svarade ja. Vilket bl.a fått till följd att man i USA införde Patriot Act, som sätter sig över den amerikanska konstitutionen och ger myndigheterna rätten att arrestera vem som helst och kvarhålla dem en längre tid om misstanke finns för terroristanknytning, OAVSETT om man kan presentera bevis för det eller inte.

Det innebär också att under flera års tid så har CIA plan landat i diverse länder och plockat upp misstänkta som utan rätt till rättegång förts till länder där tortyr tillåts för att "förhöras." Från amerikanskt håll har man ju t.o.m erkänt att man själva använt tortyrmetoden "waterboarding,"skendränkning.

På Kuba har USA upprättat vad som rimligen inte kan beskrivas som någonting annat än ett koncentrationsläger. Man gasar visserligen inte ihjäl folk, men man placerar dem under primitiva förhållanden i små celler där många får sitta år efter år utan att få sin sak prövad i rätten. Det, mina damer och herrar, är ingenting mindre än fascistoida metoder.

Fråga dig hur det skulle kännas om du lärde känna en person som sedan visade sig ha anknytning till ett terrornätverk och att man på basis av detta utgick ifrån att du också förmodligen tillhörde detta nätverk. Eller om du skickat pengar till en frihetskämpande organisation, som INTE var terrorstämplad, men vars folk lever under konstant förtryck.

Därefter strippar man dig på dina tillgångar, hindrar dig från att arbeta och vägrar låta dig få din sak prövad i en rättegång. Allt detta utan att man presenterar några BEVIS för det du anklagas för.

Osannolikt?? Knappast, det är vad som hände de tre svensk-somalierna som misstänktes för terrorverksamhet för ett par år sedan.

Professor Janne Flyghed, vid Kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet, skrev i en artikel i SVD:

"Hade den lag som används mot de fyra somalierna i Tensta gällt när kampen mot apartheid pågick skulle ekonomiskt stöd till ANC ha klassats som terrorism.

Om Sverige hade blivit ockuperat av Nazityskland under andra världskriget. Om det hade utbrutit strider med de invaderande styrkorna. Om många svenskar hade levt utomlands. Om dessa utlandssvenskar hade skickat pengar till de kämpande landsmännen för mat, läkemedel och till och med för vapen.

Hade vi då klassat dessa penningsändningar som terrorism och kallat dem som skickat pengarna för terrorister och låtit fängsla dem?"

Lite längre ner i artikeln skriver professor Flyghed:

"Och detsamma skulle gälla många fler organisationer som fått betydande ekonomisk stöd från Sverige. Tidigare svenska regeringar har med andra ord skickat pengar på samma sätt som de häktade somalierna.

En graverande omständighet i sammanhanget är att den organisation de häktade somalierna påstås ha gynnat uppenbarligen inte fanns med på någon terrorlista förrän två dagar efter det att de häktats.

De har med andra ord gripits för något som skulle komma att visa sig vara straffbart.

Tillbakaverkande lagstiftning, det vill säga att man beslutar att jag idag straffas för handlingar jag begick igår och som då var tillåtna, är otänkbart i en rättsstat.

Varför är det så tyst om detta? Var är alla terroristexperter som uttalade sig så tvärsäkert samma dag som de greps?"

Fråga dig sedan hur det skulle kännas om det kom ett flygplan från ett annat land och körde dig till ett tredje land där du under tortyr ska bekänna saker du inte ens har gjort.

Den mänskliga hjärnan fungerar enligt en ekonomisk princip, genom att kategorisera får vi kontroll över tillvaron. Det innebär emellertid inte att de beslut vi fattar med nödvändighet är överensstämmande med verkligheten. Hjärnan lagrar all information vi tar in, även om vi inte tror det eller kan göra den tillgänglig i sin helhet.

Den information vi har i minnet associerar hjärnan med annan info. De neurologiska nät som vi alla har inbyggda sammankopplar informationen. Det här innebär att när vi hör vissa ord eller fraser sägas på TV eller radio t.ex så skickas en signal in i hjärnan som hittar ordet och allting som associeras med det ordet.

Exempel:

När vi hör ordet 11 september idag så tänker de allra flesta av oss automatiskt på terrorattackerna i USA 2001. Några associerar det förmodligen också till att Anna Lindh dog det datumet.

Eftersom Usama Bin Laden och muslimer påstås ligga bakom attentaten den 11 september så är det också rätt sannolikt att många människor kommer att associera ordet terror med namnet Bin Laden och även med ordet muslimer. Något som innebär att många oskyldiga muslimer har haft och fortfarande har ett helvete endast p.g.a det faktum att de råkar vara just muslimer.

Usama hör till den kända och stenrika Bin Laden familjen i Saudiarabien som haft affärer med Bushfamiljen i över 20 år. De flesta associerar dock knappast namnet till dem eftersom de sannolikt inte ens känner till dem och i den mån de gör det så är det just i egenskap av släktingar till den ökände Usama bin Laden.

Efter 11 september var det flygförbud över hela USA i flera dagar. Ett undantag gjordes dock och det var just Bin Ladens släktingar, vilka tilläts flyga hem till Saudiarabien. Ett rätt otroligt förfarande med tanke på omständigheterna. Känner ni till något annat exempel i världshistorien där man flyger ut den huvudmisstänktes släktingar ur landet direkt efter ett mord?

Den lilla detaljen att Bin Laden tränades och sponsrades av CIA och USA redan på 80-talet är väl inte heller något som de flesta tänker på när de hör hans namn.

Lika lite som man tänker på att Saddam Hussein redan i unga år utbildades av CIA och USA och att USA under flera år sålde vapen till honom, bl.a de han använde till att gasa ihjäl kurder med.

Viktigt att notera i sammanhanget är också att Usama Bin Laden, som vi i 7 års tid fått höra är hjärnan bakom 11 september INTE är efterlyst för attacken på FBI:s Ten most wanted list. Han finns med på listan, men inte som misstänkt för 11 septemberattacken.

Men, visst var det väl Usama Bin Laden som låg bakom 11 september?? Det har vi ju lärt oss.

Ja, vi har LÄRT oss det men enligt FBI finns det inga bevis för att så är fallet.

De som läst mina tidigare artiklar och studerat källorna vet vid det här laget att båda första och andra världskriget samt det kalla kriget planerades och finansierades av samma krafter, huvudsakligen med säte i London och New York.

Därom finns det gott om bevis som presenterats av bl.a professor Carroll Quigley, professor Antony Sutton, professor Dennis Cuddy, professor Charles Higham, professor Jacques R. Pauwels, professor Guido Giacomo Preparata, Dr Rhawn Joseph, Dr Steven Yates, o.sv o.s.v.

Listan kan göras lång. Om vissa anser att jag är tokig för det jag påstår i mina artiklar så innebär det i så fall att jag är i väldigt gott sällskap eftersom herrarna ovan påstår samma sak.

Ni som anar att FRA lagen bara är början på något mycket obehagligare och som verkligen vill veta vad som pågått och pågår bakom era ryggar men som inte, av förståeliga skäl orkar läsa er till det, kan gå in på den här briljante mannens hemsida och ladda hem gratis intervjuer:

Länk: cuttingthroughthematrix.com

Sen kan ni gå in på den här killens sida och lyssna på hans radioprogram:

Länk: prisonplanet.com

Därefter kan ni ta en titt på de här filmerna:


Länk: video.google.com


Länk: video.google.com


Länk: video.google.com


Om inte förr så då kommer ni att inse att det jag beskriver i mina artiklar bara är ett litet skrap på ytan om det som en hänsynslös elit ställt till med och planerar och att det finns täckning för allt jag säger i mina artiklar.

Mer källor:

Länk: cns.sahlgrenska.gu.se


Länk: svd.se


Länk: fbi.gov


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 14 jul 2008 09:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: