sourze.se

Amanda Jenssen blir inte en stor stjärna

Anledningen är inte att hon är kass. Det handlar om i vilken tid vi lever.

Sorry Billy Butt, anledningen är inte att hon sjunger dåligt, eller är sämre. Anledningen är att vi lever på 2000-talet och har ett Niagarafall av stjärnor i alla TV- och radiokanaler. På den tiden som Lill-Babs, Monica Zetterlund, Alice Babs och Lill Lindfors med flera i Sverige, blev stjärnor, hade vi en enda kanal på Sveriges Television, numera SVT.

Idag står unga lovande, sjungande stjärnor i långa ringlande köer på alla sångtävlingar som uppstår. Konkurrensen idag, för att bli ett stort varumärke, är granithård. Vem minns de första Idolstjärnorna idag? Darin, som kom tvåa, var är han idag? Han, postkillen, som vann? Agnes som var med i körslaget är, i mina öron och ögon, mycket bättre än vad Amanda Jenssen någonsin kommer att bli. Men även Agnes har problem att höras i bruset av de tusen och åter tusen artisterna, som poppar upp som popcorn. Hela Europa och världen är fylld av sångstjärnor. Jag har roat mig med att titta på den amerikanska varianten av Idol och tycker i många fall att de, som söker berömmelse i USA, ofta är bättre på att sjunga, än många av våra nya så kallade proffs.

Du må ha rätt i att Amanda var bättre än Marie Picasso, men du har fel om du tror att Amanda blir stjärna i Sverige. Jag kan inte tänka mig att skivbolag lever på "tack ska du ha". De satsar och vill ha valuta på pengarna som satsats. Så länge "stjärnorna" drar in mycket mer än vad som pytsats ut, är allt okej, men i samma sekund som artisten inte lockar till sig publik pengar, kommer avskedsbrevet.

Idag är det genomfartstrafik på det mesta. Bråttom, bråttom, ingen tid för att vänta på långsiktigheter. Här ska det bli utdelning på direkten, annars bye, bye...

En kvart i rampljuset, har reducerats till femton sekunder. Slår du inte igenom på en gång, ja, då blir det tack och adjö.

Var detta ska sluta? Ja, inte vet jag. Men inte blir det kul, för alltför många går sönder på den törnade vägen till berömmelse.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2008 10:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: