sourze.se

Tips till terrorister

Business as usual i terroristvärlden med IP-telefoni och e-postkryptering.

Så blev det i alla fall ett Ja till FRA-lagen i riksdagen och man kan förstå den uppgivenhet och desperation terrorister och övriga potentiella illdådare känner; hur smida onda ränker utan risk för upptäckt?

Men förtvivlen icke O mörkrets män och kvinnor, feståss! Det tarvas varken nattliga möten i skumma lokaler eller kunskap i att skicka röksignaler.

Dagens Nyheters webbupplaga se länk under artikeln kan idag berätta om hur man undviker Storebrors allseende öga. Det handlar framför allt om olika digitala knep och programvaror men också om att använda gammal hederlig snigelpost som FRA inte får öppna.

I och för sig är inte alla metoder helt kostnadsfria. Anonymizer, till exempel, kan kosta så mycket som hutlösa 740 kronor per år! Men hugade terroristceller får väl göra som alla andra företag och organisationer - flytta medel från en budget till en annan. Kanske downsajsa Kalashnikov-beståndet eller minska mängden bensin i sina Molotovcocktails. Vad vet jag.

Hur som helst lär inte den nya lagen påverka kommunikationerna i någon större utsträckning även om kryptering av e-post kan innebära en viss fördröjning. Och IP-telefoni fungerar ju inte alls vid strömavbrott. Men sådana kanske man är vana vid i Tora-Torabergens grottsystem.

DN:s artikel:
Länk: dn.se


Om författaren

Författare:
Magnus Fermin

Om artikeln

Publicerad: 19 jun 2008 15:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: