sourze.se

Det var "bara" ett 1 fiasko

Det stora blågula fiaskot inträffade inte i fotobolls-EM.

Kommentarerna efter Sveriges förlust mot Ryssland i fotbolls-EM är till stor del sorgliga vilket kanske inte är så konstigt och delvis groteska. Jag tvivlar på att man säljer mer lösnummer på att ha svordomar i rubrikerna, håna spelare och göra om nationalsången till en nidvisa.

Handen på det blågula hjärtat och sett till helheten: Var det verkligen ett fiasko?

Sverige är ett litet land och egentligen är det logiskt att vi förlorar mot den storryska björnen.

Om man försöker se det från den lite ljusare sidan så var det faktiskt en prestation av våra bollsparkare att de ordnade så att Sverige tog sig till EM-slutspelet. Stora Storbritannien kom inte dit, exempelvis.

Även om det, enligt min mening, inte var ett fiasko att förlora mot ett bättre lag så måste en del förändras. De överåriga spelarna måste ersättas. Samma bör gälla Lars "Försiktighetsprincipen" Lagerbäck. Inte för att han misslyckats för det har han knappast gjort, med tanke på förutsättningarna utan därför att det behövs förnyelse.

Nej, det verkliga fiaskot var det som inträffade på hemmaplan. Närmare bestämt i riksdagshuset på onsdagskvällen då en majoritet politiker körde över en stor minoritet - och det svenska folket.

Storebrorslagen blir en het fråga inför nästa val. Socialdemokraterna måste upp till bevis och riva upp den lag som de själva initierade. Annars lär det bli svårt att få till stånd något regeringssamarbete med mp.

Enligt riksdagsledamöterna Peter Eriksson och Peter Rådberg känns det nu som att mp är ganska ensamt om att företräda liberala värden som en grund för demokratin Expressen 18 juni. Kan låta lite överdrivet, men samtidigt visar det vilken vikt mp fäster vid det verkligt stora blågula fiaskot.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 19 jun 2008 14:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: