sourze.se

Rymmer Tomas Bodström från riksdagsarbetet?

Detta är mannen som har 48 timmar på ett dygn och får betalt för 96!

Mannen ifråga, om nu någon mot förmodan inte vet vem detta är, var justitieminister i den socialdemokratiska regeringen. Pappa hette Lennart Bodström och började sitt räksmörgåsäventyr, som fackordförande i TCO, därefter var räkmackan bredd och sedan var det handels, utrikes - och utbildningsminister som sosse, naturligtvis. Efter lång och trogen tjänst med rätt partibok i handen, den här gången är färgen röd, kunde lika gärna varit blå, blev Lennart Bodström utnämnd till ambassadör i Oslo.

Tomas Bodström har varit fotbollspelare och tagit juristexamen. Startade advokatbyrå i Stockholm. Göran Persson pekade med hela handen efter Laila Freivalds avhopp år 2000, och han pekade på Tomas Bodström, som blev ny justitieminister. Nu sitter han i riksdagen som ordinarie ledamot för Örebros län, ordförande i Justitieutskottet och ledamot i krigsdelegationen.

Förutom detta, som han troligtvis inte gör "på tack ska du ha" utan tar säkert ut kontanter, har han en advokatbyrå tillsammans med Annette Kullenbergs bror, vår före detta jämställdhetsombudsman Claes Borgström, som också måste tjäna pengar, annars kan de inte driva mål.

Nu har Tomas Bodström skrivit en språktråkig och trist deckare, som heter Rymmaren, utgiven av käcka Bonniers dotterbolag Forum. Är detta inte helt ofattbart? Hur har en person i Sveriges riksdag lyckats med att sitta i riksdagen, där alla alltid gnäller om hur "ansvarsfullt" det är, och hur svårt det är att få tiden att räcka till? Utöver sin riksdagsplats driver Tomas Bodström en advokatbyrå, och som om inte detta var nog, skriver han en deckare. Är han en rymmare? Sticker han från sitt uppdrag som riksdagspolitiker, eller från sitt ansvar som advokat?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 02 jun 2008 10:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: