sourze.se

Fack you!

Medlemsraset är ett faktum. Vad gör facket egentligen för dig?

Medlemsraset är ett faktum. Vad gör facket egentligen för dig? Är du försäkrad i facket? Jajamensan, men om du en dag råkar ta en annan väg än den vanliga, råkar ut för en olycka som invalidiserar dig för resten av ditt liv, vänder facket dig ryggen.

Hur förvaltas dina medlemspengar? Ja, en och annan fastighet i innerstan är inköpt, men vilka bor där? Vem reser på flotta konferenser och äter goda middagar? Vem tar ut arvoden, som du arbetat ihop i ditt anletes svett? Vilka sitter i möte och går inte att få tag på? Vilka frotterar sig med det passande partiet som får valbidrag ur fackets kassa? Vad har du egentligen för nytta av facket? Om du ställer dig frågan och analyserar den, upptäcker du att dina pengar mer eller mindre lika gärna kunde satsas på ett Lottosystem varje månad.

En gång för hundra år sedan var facket till för den lille arbetaren, som stod med mössan i handen och mötte patrons stenhårda blick, men idag har de fackliga pamparna ett enda för ögonen, sitt eget hus, som bara blir större och större. Fallskärmar, billigt innerstadsboende, flotta så kallade utbildningsresor, häftiga pensioner, strålande framtidsutsikter för pampar som dunkat rätt partimedlem i ryggen. Hur länge sedan tömde Vanja Lundin ett bäcken i sköljen?

Ulf Adelsohn är ordförande i SHR, Sveriges hotell och restaurangföretagare vad tjänar han? Vad vet han om hur det är att driva en krog? Han är rena rama skämtet, men kommer från det politiska lägret. Alltså ska han ha nåt att göra! Mats Hult är VD för SHR, och var tidigare socialdemokrat och finansborgarråd i Stockholms stad. Vilka jävla meriter? Han sägs kunna pimpla öl! Varför är det inte krögare eller servitriser, kallskänkor, kockar, eller annan restaurangpersonal i maktpositioner inom SHR? Tja, det gäller att klia rätt rygg, inte att ha rätt utbildning.

Nej, mitt råd till alla unga som påbörjar ett arbete är: Skit i facket, ta hellre pengar av din lön, lägg den på hem och personförsäkring, lägg pengar på privat pension, a-kassa och sjukförsäkringar, så att när du blir gammal och trött, har DU tryggat din ålderdom.

Dom som protesterar mot detta, betänk då att alla som arbetar betalar skatt, c:a 30 och utöver detta betalar arbetsgivaren sociala avgifter på varje anställds lön med över 33. Dessa pengar skall gå till sjukvård, socialhjälp eller annan hjälp för alla oavsett om du kan eller inte kan arbeta. Därför behöver du inte år 2008 vara medlem i facket. Det enda fackpamparna gör idag, är att sko sig på ditt svett!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 26 maj 2008 11:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: