sourze.se

Vräkta barnfamiljer!

Vad skulle färgen på våra valsedlar göra för våra fattiga medborgare?

I förra veckan fick till slut våra beslutsfattare uppgifter från Socialstyrelsen och Kronofogdemyndigheten om att 239 barn blivit vräkta bara i år.

Det är anmärkningsvärt att det ska behöva ta över fyra månader för våra beslutsfattare att få vetskap om de barnfamiljer som nästan dagligen vräks i detta land. Bara i år har alltså 239 barn plus föräldrar blivit vräkta från sina hem under den regering som gick till val på att "inga barn ska vräkas från sina hem". Alla dessa familjetragedier ser nu oppositionen som en chans att vinna politiska poäng på. Vänsterpartiet föreslår nu att man inte ska kunna vräka barnfamiljer utan att ha en god bostad som de kan flytta till. Hur ska detta gå till? Det är lätt att förstå oppositionens lågmälda och intetsägande argument när det under deras egna två sista mandatperioder vräktes mellan 7,500 och 10,000 barn.

Istället för att använda våra fattiga människors livsöden för egen vinning i populistiska uttalanden, kanske autogiro på hyran och stöd i hemmet för att behålla det skulle kunna vara en lösning.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 14 maj 2008 09:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: