sourze.se

Pensionsuppror enda lösningen

Den skamliga behandlingen av pensionärernas pensionsutveckling bör dokumenteras och publiceras.

ATP:s utveckling blev inte den utlovade. Alla partier var eniga om att pension var inarbetad lön som skulle följa penningvärdet . Pension skulle utgå fullt efter trettio år och beräknas på de femton bästa åren.

Så blev det inte. Det basbelopp som skulle garantera pensionens utverckling ändrades under resans gång flera gånger och i slutet av 90-talet när det nya pensionssystemet infördes beräknades pensionen lligga minst tio procent under det rätta värdet om man följt utlovat basbelopp..
Men dessutom överfördes pengar från ATP fonderna till statsbudgeten. Man bröt helt enkelt pensionärernas lagliga rätt till de belopp de själva bidraget med genom löneavdrag. Dessa pengar återbetalades inte trots storartade löften..

Sanningen om löften och svek i pensionsfrågan bör bli föremål för en ordentlig utredning i god tid före nästa val.
Om Alliansen har råg i ryggen bör en statlig utredning tillsättas för det ändamålet.

Det är dags att starta ett verkligt pensonsuppror.När våra pensionsorganisationer PRO och SPF stilla tiger och aldrig bryr sig omatt ta upp det stora sveket mot pensionärerna så måste frågan aktualiseras genom pensionärernas egna initiativ. En bra början kan vara att höra av sig här på Aourze med artiklar och kommentarer.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2008 10:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: