sourze.se

Förlust för Helsingborg

Helsingborg får en ordentlig uppförsbacke inför returen mot PSV Eindhoven på hemmaplan nästa vecka.

Efter två ordentliga målvaktstavlor av Helsingborgs annars så rutinerade målvakt Daniel Andersson ser det allt annat än ljust ut för skåningarnas avancemang i UEFA-cupen. Vid första målet var det Ólafur Skúlason som med en idiotpass bakåt i princip tvingade Andersson att kapa PSVs anfallare Danko Lazovic. På den efterföljande straffen satte Timmy Simmons bollen relativt säkert i Anderssons högra hörn. Egentligen ska väl inte Andersson direkt belastas det målet. Virrigt och oorganiserat försvar var upprinnelsen till Anderssons, i och för sig, mycket klumpiga agerande. Men bara ett par minuter senare hade Helsingborgs skyttekung Razak Omotoyossi ett gyllene läge att kvittera. Dock stod PSVs målvakt för en riktig benparad när Omotoyossi kom fri och försökt skruva in bollen bredvid honom. När en halvtimme var spelad sköt matchens lirare Ibrahim Afellay PSVs ende holländske landslagman ett hårt skott som Daniel Andersson i Helsingborgs mål fick upp händerna på och lyckades styra åt sidan. På returen var Danko Lazovic påpassligt framme och kunde hur enkelt som helst prickskjuta in 2-0 i nättaket bakom en frustrerande Daniel Andersson.

Istället för ett 1-1 resultat i halvtid Helsingborg hade en del fina chanser klev de av planen med 2-0 i baken och alldeles för tunga huvuden. I andra halvlek skapade Helsingborg inte mycket och PSV tilläts styra och ställa precis som de ville. Förlusten i sig är inte mycket att orda om. I nittio minuter var PSV det bättre laget och hade framför allt mycket piggare ben än Helsingborgspelarna. En anledning till det kan vara att PSV är mitt uppe i säsongen medan Helsingborg är mitt uppe i ett långt och tråkigt vinteruppehåll med väldigt lite matchspel. Helsingborgs anfall med Henke Larsson och Omotoyossi skapade en del chanser som de tyvärr inte alls förvaltade ordentligt. På mittfältet blandade Marcus Lantz en del riktigt vassa tacklingar och brytningar med riktigt dåligt passningsspel. Han spred bollar värre än Stevie Wonder på en golfbana emellan åt. Även René Makondele vägde lätt och hade inte mycket att sätta emot de snabba PSV spelarna. Ibland såg det till och med ut som om Mike Zonneveld och Balázs Dzsudzsák hade lekstuga längs högerkanten och Helsingborgs Andreas Landgren fick agera åskådare.

PSV var numret större i matchen och Helsingborg rådde inte på dem även om Omotoyossi ibland blixtrade till och hade bud på ett par mål. Omotoyossi som vann eller delade skytteligan i förra årets allsvenska men noterades förr noll 0! Assist. Det säger ganska mycket om att vilken slags fotbollsspelare han är. Även om jag är imponerad av honom så har han den gamle veteranen Henke att tacka för mycket.

Helsingborg lyckades med miraklet att vända en 5-3 förlust på bortaplan mot en 5-1 vinst mot Heerenveen tidigare i UEFA cupen. Jag tror att det ska mycket till för att den bedriften skall upprepas. Förmodligen har chansen till vidare avancemang runnit Helsingborg ur händerna precis som bollen rann ur händerna på Daniel Andersson.


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 14 feb 2008 10:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: