sourze.se

Tito Beltran oskyldig - än så länge

"Tänk efter innan ni drar slutsatsar av Tingsrättens dom och kom ihåg att Tito fortfarande är oskyldig tills en dom har vunnit laga kraft, och det sker efter hovrättsförhandlingen."

Att Tito Beltran har befunnits skyldig av Ystads Tingsrätt betyder inte nödvändigtvis att han är skyldig. Sista ordet är långt ifrån sagt i detta mål. Saken kommer snart att hamna i Hovrätten och det skulle inte förvåna mig om Högsta Domstolen tar upp saken till revision med tanke på att det handlat om anklagelser som kommit efter nästan nio år. HD måste klargöra om det är rimligt och acceptabelt att fälla en person för ett brott som, utan tillstymmelse till bevisning, påstås ha skett för nästan ett decennium sedan.

Som jag har skrivit tidigare så tar jag inte ställning i skuldfrågan.

Dock undrar jag hur mycket man kan lita på Ystads Tingsrätt? Min gissning är, att i ett sådant här stort och uppmärksammat mål, kan man lita på Ystads Tingsrätt lika mycket som man kan lita på ett barn som gått lös i en godisaffär.

Tänk efter innan ni drar slutsatsar av Tingsrättens dom och kom ihåg att Tito fortfarande är oskyldig tills en dom har vunnit laga kraft, och det sker efter hovrättsförhandlingen.

Han ska därför fortfarande betraktas som oskyldig... än så länge... Glöm inte detta!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2008 15:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: