sourze.se

Landskamp mot Turkiet

Lagerbäck och Andersson blandar gammalt och nytt i det landslag som ställs mot Turkiet den 6: e februari.

Uppenbarligen var det en och annan spelare som imponerade på förbundskaptenerna i matcherna mot Costa Rica och USA.

I stort sett är den svenska EM-truppen redan klar i förbundskaptenernas huvud. Det är ja övertygad om. Det är ett par platser som står till förfogande och det är i matchen mot Turkiet nästa vecka som de ska fyllas. Visserligen återstår ytterligare tre träningslandskamper innan den slutgiltiga truppen som ska få åka ner till Alperna i sommar presenteras, men det är nu de som står och knackar lite försiktigt på dörren till landslaget ska ta chansen och sparka in den med all den kraft deras ben förmår. Lagerbäck har gett flera unga spelare chansen och visar de inte att de verkligen vill spela i EM i sommar har Lagerbäck inga som helst problem att ringa in gamla rutinerade spelare, det lovar jag.

Med Tobias Linderoth på rehabträning hela våren kan ynglingar som Sebastian Larsson och Rasmus Lindgren visa att de på allvar förtjänar en plats i landslaget. Sebastian Larsson, som under hösten och vintern varit mer eller mindre given i Birminghams startelva, är en spelar som imponerat stort på mig och som bör ha den största chansen att komma med till sommarens EM. Att han inte fått chansen tidigare i landslaget är och förblir en gåta. Två andra intressanta namn som syns bland mittfältarna är Samuel Holmén och Dusan Djuric. Holmén har haft det tungt Bröndby som åkt fritt fall i den danska högstaligan men imponerade stort när landslaget drog västerut tidigare i januari för mötena mot Costa Rica och USA. Att han får chansen igen tyder på att Lagerbäck ser att det finns potential hos den förre detta Elfsborgspelaren.

På backsidan finns tre nya namn med; Peter Larsson Halmstad, Fredrik Stoor Rosenborg och Behrang Safari Malmö. Ingen av spelarna har jag haft möjlighet att se så mycket av. Dock kan jag säga att det lilla jag sett av Fredrik Stoor i Champions League har överlag varit positivt. Han är en ytterback med en del fina offensiva kvaliteter. Det namn jag saknar bland backarna är Fredrik Stenman. En bättre och mer komplett spelare än framför allt Safari och jag tycker att han förtjänar chansen att få visa upp sig. Förhoppningsvis får vi kanske se honom i någon av de andra träningslandskamperna.

Marcus Berg, skytteligavinnare i allsvenskan ifjol och målspruta för Groningen i holländska ligan, gör debut i landslagssammanhang. Berg har imponerat på mig precis som på många andra och han förtjänar att få visa upp sig men att han har en rimlig chans att få komma med till EM i sommar tror jag inte. När Zlatan och Johan Elmander spelar på den nivå de gör för tillfället är de givna förstahandsval i landslaget, inget snack om den saken. Förmodligen kommer de att backas upp av Marcus Allbäck och Marcus Rosenberg. Därmed känns Marcus Bergs plats avlägsen men inte helt omöjlig. Tar han nu den här chansen och visar upp sig kan han mycket väl peta en gammal Allbäck. Det vill säga om Lagerbäck törs frångå sin gamla invanda rutinmässiga uttagning av Allbäck.


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 31 jan 2008 20:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: