sourze.se

Dags att bemöta hycklarna i DBF

Förföljelse, skadegörelse och attacker mot oskyldiga barns trygghet. Detta är DBF.

DBF, Djurens Befrielsefront, i England, Animal Liberation Front. En grupp bestående av bortskämda ungdomar som inte vågar stå för sina åsikter. Polisen är för lata för att göra någonting, organisationen Företagarna sviker sina medlemmar, och under tiden mottar körsnärerna mordhot, skadegörelse av affärer och bostäder. I bakgrunden står skräckslagna barn och ser på hur maskerade ungdomar smyger omkring i familjens trädgård.

Djurens Befrielsefront medgav i SVT:s dokumentär hösten 2007 att man inspireras starkt av sina "vänner" i Animal Liberation Front i Storbritannien. I Storbritannien har ALF grävt upp skelettrester från körsnärernas avlidna släktingar på kyrkogårdarna, och använt de i utpressningssyfte mot butiksägare. Man har riktat mordhot mot revisorer till butiksägarna, och hot mot banker som erbjuder lån till butiksägarna. I Storbritannien gick det så långt att regeringen fick gå in som garant för ett medicinskt företag som bedrev djurförsök, vilket idag fortfarande är en nödvändighet för att få fram mediciner som kan används på människor. Till slut fick man bukt med problematiken i Storbritannien genom att polisen slutade betrakta händelserna som enskilda brottsrubriceringar, utan ansåg att det rörde sig om grov organiserad brottslighet med terrorliknande metoder. Hur är det i Sverige?

Körsnären Göran Larsson på Hornsgatan i Söder har mottagit flera mordhot. Revisorn till en körsnär i Helsingborg har hotats, och avsagt sig sitt uppdrag. Varje tisdag står representanter för DBF och demonstrerar utanför Görans butik. I dokumentären visades tydligt hur en av demonstranterna uttalade ett hot mot Göran genom att säga, "Ta det försiktigt i sommar, det vore synd om du skulle omkomma i en drunkningsolycka". Jag har själv bevittnat den återkommande skadegörelsen hos en körsnär på Hantverkargatan. Hon driver sin butik mindre än 200 meter från Polishuset, som trots detta låter butikens ägare terroriseras genom att ständigt få tjära kastat på fönstren, fönstren sprayade och krossade. Hon berättade för mig att hon flera gånger kontaktat polisen, men att ingenting görs trots att det enda som skulle behövas är en intensivare bevakning av platsen under en kortare tid för att gripa de skyldiga. Användandet av tjära illustrerar tydligt hycklandet från DBF. Man kastar utan problem ut ett ämne som genom regnvattnet når havet och till slut hamnar i det fett som finns i havet. Var finns fett i havet? Jo framförallt i fiskar, och till slut hamnar det hos sälarna som matar sin söta unge med modersmjölk innehållande starkt giftiga ämnen från DBF:s aktioner för djurens väl.

Men det handlar inte bara om att DBF hycklar i sitt agerande. Vi har faktiskt en yrkesfrihet i Sverige. Det innebär att man har rätt att bedriva försäljning av pälsar. Dessa entreprenörer är ofta medlemmar i den stora organisationen Företagarna, och jag har själv försökt engagera Jan Carlsson i frågan, utan någon större framgång. Dessa butiksägare tvingas i konkurs genom konstant skadegörelse som de själva får betala då inga försäkringsbolag vill stå för det. DBF har en fond vars syfte är att finansiera advokatkostnader för deras medlemmar. Organisationen Företagarna skulle kunna visa civilkurage genom att starta en stödfond för de drabbade företagarna. Det handlar dels om butikerna, men det handlar faktiskt även om människor med barn som skräckslagna måste se på hur deras egna hem blir förstörda av unga ryggradslösa människor som inte nöjer sig med att attackera butikerna, utan även ger sig på oskyldiga barns trygghet. I bakgrunden till DBF finns frånvarande oengagerade föräldrar. Det illustreras tydligt av exemplet från den flicka som greps utanför Göran Larssons butik, och dömdes till att betala skadestånd på upp till 30 000 SEK. Dagen efter ringde hennes mamma till Göran och frågade om han kunde skicka en faktura på 30 000, men ta bort momsen.

Gå gärna in på DBF:s hemsida Länk: djurensbefrielsefront.com och bevittna själv deras fotogalleri av aktioner. Det är dags att markera att detta inte längre är acceptabelt i Sverige.


Om författaren

Författare:
Petter Hedberg

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2008 12:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: