sourze.se

Självmordspiloter

När ska moderaterna och deras allianskamrater besinna sig?

Kan det vara så att Fredrik Reinfeldt och de andra i alliansen inte bryr sig om opinionsundersökningar? Svaret måste rimligen vara nej.

En annan fråga är mer svårbesvarad: Varför fortsätter alliansarna att agera som självmordspiloter som oupphörligt kraschar in i den med möda uppbyggda svenska välfärdens sköraste delar?

Arbetslösa, sjuka och pensionärer är de huvudsakliga målgrupperna för attackerna. Statsekonomiskt har det ingen avgörande betydelse. Och de förvärvsarbetande väljarna tycks inte vara särskilt tacksamma för erhållna skattesänkningar.

Här har vi kvitto på att en hel del väljare bekymrar sig för helheten och ser vad alliansen gör mot utsatta människor. De har förmodligen också observerat att regeringen ger sig på något till nyligen "heligt": försäkringarna. Det är inte bara fackets avtalsförsäkringar som är i skottlinjen utan också de privata.

Begreppet empati är viktigt för många, men förefaller vara okänt för regeringen. Märkligt att kristdemokraterna Göran Hägglund och Maria Larsson fortsätter att jamsa med. Det varnande pekfingret för en tid sen från Alf Svensson tycks vara bortglömt.

Enligt Demoskops väljarbarometer Expressen 13 jan har allianspartierna 38,6 mot 57,6 för s, mp och v.

Om förståendet inte snart tar överhanden i alliansen är det högst troligt att valet 2010 inte blir det minsta spännande utom för de som befinner sig i spärrens grannskap.
.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 13 jan 2008 17:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: