sourze.se

Socialen missbrukar sin makt!

Socialen kan storma in hos en helt ovetande familj och ta deras barn, ett sk. omedelbart omhändertagande!

Barnet/barnen behöver inte uppvisa några symtom alls. Sedan efter omhändertagandet skall Länsrätten besluta om barnet skall hållas kvar på det familjehem som det/dem placerats i, ett sk. LVU tvångsomhändertagande.

Ni har säkert hört talas om familjen vars baby soc. stormade in och slet till sig för att familjen renoverade huset! Vi är också ett fall där Länsrätten ogillat socialens LVU! Hur många fler?

I andra fall, "Fallet Louise" mfl. gör soc. ingenting trots att det behövs! Visst är det konstigt?

Självklart finns undantag, det finns överallt där det sker misstag och varför skulle just socialen vara perfekt? Det värsta är ändå de kränkningar som föräldrarna utsätt för och att deras barn längtar hem och förstår inte varför de inte får vara hemma!

Föräldrarna får gång på gång höra att de är "dåliga föräldrar", men ingen förklaring ges. Hur skall de då kunna bli bättre då de inte får veta vad som är fel? De kan inte "tolka signaler", men vilka signaler då? Det får dem inte veta!

Det finns även sk. "frivillig placering". Vi hotades med LVU, om vi inte gick med på detta! Men vad är det då som är frivilligt om man hotas med tvångsvård?

Socialen tycks sakna empati då det gäller att bemöta föräldrar! De stormar in och tar barn med hjälp av polis efter en anonym eller anmälan som kommit in från någon som soc. känner! De gör inget då det finns massor av anmälningar och barnen uppvisar symtom!

När skall Sverige börja uppmärksamma dessa familjer som ibland förlorar sina barn för gott och utan orsak?

När skall Sverige börja reagera på det olaga frihetsberövande det innebär att hålla barn på familjehem, då föräldrarna inte är brottslingar?

När skall Sverige börja protestera mot den psykiska misshandel som drabbar hela familjen då ett barn omhändertas med polis, sedan säger rätten nej till LVU?


Om författaren

Författare:
Elisabet Persson

Om artikeln

Publicerad: 27 dec 2007 19:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: