sourze.se

Inga pengar till Styvbarnen

Kultur- och Fritidsnämnden i Stockholm avslog i måndags, en bidragsansökan från Samhällets Styvbarn med motiverinen att bara en sådan organisation kan få bidrag.

Samhällets Styvbarn har ansökt om pengar vid Kultur- och Fritidsförvaltningen för att kunna driva verksamhet i Stockholm.
Föreningen fick avslag mot bakgrund av att Stulen Barndom redan fått pengar.
Ett annat argument var att STulen Barndom syns i pressen.

Aha mediarubriker skall alltså avgöra om föreningen är tillräcklig för att få bidrag eller ej. Och den som skriker högst vinner.
Vidare tycker vissa inom politikerkretsar som inget vet att Samhällets Styvbarn och Stulen Barndom skulle gå ihop. Varför då - undrar man som medlem i Styvbarnen. Samhällets Styvbarn startade långt innan Stulen Barndom så varför just vi.

Lek med tanken att Vänsterns och sossarnas ungdomsförbund skulle söka aktivitetsbidrag men få hör att deras verksamhet är lika varvid bara den ena får.
Det skulle bli ramaskrik.

Föreningensstödet skall väl som grundligen tänkt, vara till för mångfald och för att uppmuntra och få fram fler aktiva - frivilliga.
I annat fall kan vi ju snart slå ihop alla föreningar med ungefär till synes lika innehåll, tex moderater/centerns ungdomsförbund som torde ligga nära varandra.

Faktum är att det finns skillnader mellan Samhällets Styvbarn och Stulen Barndom och att vi har olika arbetsmetoder. Mer vill jag inte säga i den här saken - men Samhällets Styvbarn är och förblir Styvbarnens förening. Att vi sedan inte kan dupera för att få bidrag ör en annan sak.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2007 22:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: