sourze.se

Rödebydramat: Polisen avtrubbad?

Polisen och socialtjänsten står handfallna i Rödeby. Trots hotbilden mot familjen får de ingen hjälp.

I början av oktober utspelade sig dramat i Rödeby där en familjefar ansåg sig nödd och tvungen att försvara sin familj mot ungomsgänget som trakasserat dem under lång tid. Hotbilden har varit stark. De har inte kunnat leva ett normalt liv på väldigt länge och de har till och med ansett sig tvungna att ha adressen på annan plats då de fått sin brevlåda förstörd en gång för mycket. Familjen har gjort fyra anmälningar om dessa trakasserier innan dramat utspelade sig i oktober. Alla dessa anmälningar var verkningslösa.

Nu är den skottskadade 16-åringen utskriven från sjukhuset. Nya oroligheter utbryter hela tiden. Familjen är angelägen om att få veta vad som händer, men får inga svar. De fick inte ens veta om 16-åringen var utskriven från sjukhuset trots att han är den drivande i ungdomsgänget. 16-åringen, i sin tur, tycker uppenbarligen att det är roligare att vara ute och härja på kvällarna än att slutföra polisförhöret, detta med hänvisning till sin dåliga hälsa.

Vad beror det på att en utsatt familj som uppenbarligen inte klarat av att hantera stressen tidigare inte får den hjälp de behöver? Trakasserierna fortsätter, vandaliseringen likaså. Familjen, som har flytt från sitt eget hem har fått viss hjälp med belysning av sin egendom.

Nu väcks åtal den 13 december. Rättegången blir troligtvis den 20-21 december och jag hoppas att alla fakta läggs på bordet då. Ungdomarna har haft lång tid på sig att efterkonstruera händelsen och det måste erkännas att det är något som ligger i deras intresse att göra det.

En familj som utsätts för intrång på sin egen mark ska inte stå rättslös. Man måste få försvara sitt eget revir, speciellt när det handlar om ren mobbing. Det ska bli väldigt intressant att följa rättegången och dess överklagan, för en sådan blir det. Ett sådant här fall kommer vilken advokat eller åklagare som helst att driva till sin spets för att veta vad som gäller.

Det är nog bara bra, för detta beteendet breder ut sig mer och mer i vårt samhälle. Nu måste vi veta vilka verktyg vi har för att lösa situationer som denna. Låt det nu komma något gott ur denna situation så att vi lär oss något.


Om författaren

Författare:
Anders FB

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2007 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: