sourze.se

Idol 2007: Marie Picasso strålande vacker i semin

"Amanda är det där "Marilyn Manson-lika" farliga, mystiska väsen, nästan överjordisk i sin framtoning, när hon glider fram över scenen, men - hon är inte folklig!"

Även som kvinna, kan man berömma en kvinna - och det gör jag med Marie Picasso! Grattis till framgången igårkväll, säger jag!

I fredagens semifinal av Idol 2007 bjöd Marie på finess, säker blick, rätt kläder och ingen tantfrisyr utan långt, enkelt, blont hår och i andra låten en snygg sidohästsvans. Klädfärg: SVART, som det anstår en riktig "rocktjej" som Marie är! Skitsnyggt Marie!

I första låten: "I have nothing" - en Whitney Huston-låt - tänkte jag, att "det här är lite ojämt". Marie bar en lång svart klänning med slitz och fick inte riktigt grepp om låten tyckte jag, men hon fick bra kritik av juryn!

"Ingen i landet slår Marie på fingrarna!" och "så jävla bra!" var omdömet om Marie av studiokillarna, när de tre finalisterna spelade in vinnarlåten i studio, den låt som någon av finalisterna ska sjunga i Globen i finalen.

I låt nr två, kom Marie in i hatt, svart så klart och kortärmat med trikåer/byxor till hög klack. Hatten åkte av direkt och bra var det i Nelly Furtados "Maneater". Där visade Marie åter igen, vilken häftig brud och rocktjej hon är! Det svängde med klös, tempot steg, rockiga raspet i rösten fanns där och omdömet från juryn var: "Skönt! Ballt! Supermodigt! Helhjärtat! Strålande vacker!" i vilket jag instämmer helhjärtat!

Marie har väldigt uttrycksfulla ögon! Det blir extra poäng!

Andreas, klädd i svart, taggad som vanligt, säker och "i god form" som han själv sa, med sitt speciella leende!
Första låten var Aerosmiths "Crying". Jag tycker att Andreas stundtals "bräker", alltså överdriver för mycket och skriker för rufft!

I Andreas andra låt, Gloria Estefans "Konga", hördes även där det bräkande ljudet, men Andreas sjunger bra, fast ojämt, tycker jag. Han tar i för mycket ibland. Lyfter på mungipan på ett inte insmickrande sätt. Han kan bli stor ändå, för han har "DET" som man brukar säga!

Amanda, klädd i ljust, med svarta tights sjöng Leonard Cohens låt "Halleluja". Hon börjar snällt, effektfulla rörelser med armarna, ungefär som ett kors hon är smart, sitter på golvet. Uttrycksfullt! - fast ser rädd ut.

Hon får stående, eniga ovationer av juryn, MEEEEGA-LÄÄÄÄNNNNGGGEEE!!

Kisti klättrar upp på bordet! Hon gråter. Daniel slår sig för pannan! Peter har tårar i ögonen! Lite orättvist mot dom andra tycker jag! Favorisering av högsta graden!

I låt nummer två, sjöng Amanda - Alicia Keats "Noone".
Mitt omdöme blev: Mirakulöst vet inte varifrån jag fick det ordet!. "Du va´ bäst i kväll!", sa juryn, som väntat!

Amanda är en tjej för sig. En förtrollerska, som förtrollar sina lyssnare utan förvarning! Hon börjar lågt, för att accelerera, så till sist kan man inte komma undan! Men, JAG tror inte ALLA förstår, hur BALL hon egentligen är! Kanske är det åldersbetingat!?

I kväll åkte Andreas ut från Idol 2007! Han var glad ändå! En fantastisk kille med "DET"! Fin, snäll, snygg, sexig stark och envis! Vad behöver han mer, för att gå vidare i musiksverige? Vi behöver en Tom Jones däremot! Kom igen Andreas! Go for it!

Marie var strålande vacker! "Jag är stolt över dig, älskling!", sa Kisti och grät öppet! Det finns ett ord som heter "helhjärtat". Det ordet beskriver Marie som person. Hon är nog en färdig artist, som folk lätt kan ta till sig, tror jag.

Därför kan hon vinna i Globen!

Amanda är det där "Marilyn Manson-lika" farliga, mystiska väsen, nästan överjordisk i sin framtoning, när hon glider fram över scenen - men hon är inte folklig!

Det återstår att se, vem publiken väljer - Amanda eller Marie! Kan bli vem som.

Vem är jag, som kommer med omdömen om folk så här? Jo, jag är en kvinna, som sjungit från början, numera skriver jag egna låtar, vilka jag framför på tunnelbaneperrongen i Hornstull när det ger sig - och även på andra ställen.

Sen tycker jag, att livet är ett äventyr som ska levas och läras av. Då gäller det att inte stanna upp, för tiden går fort, ja- springer iväg!

GRATTIS!! GRATTIS!! GRATTIS!! Marie och Amanda!

Ni är redan vinnare båda två! Känns det inte skönt??!!

Njut av tiden!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 01 dec 2007 16:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: