sourze.se

Cederschiölds "katastrofplanering"

FN-chefen som varnat för katastof skulle ta sig för pannan om han visste vad som pågår i Stockholm.

Samtidigt som den internationella klimatpanelen kommit med en ny, ihopkompromissad llarmrapport varnar FN-chefen Ban Ki-moon för att världen står på randen till en katastrof.

Den svenska regeringen välkomnar genom miljöministern klimatpanelens slutsatser att utsläppen av växthusgaser måste börja minska senast 2015.

Men det är en läpparnas bekännelse. Regeringen bedriver ett dubbelspel, som innebär att man på hemmaplan går motsatt väg.

Ett genant exempel på detta är den s.k. Stockholmsförhandlingen, som ska komma med en samlad trafiklösning för Stockholms län. Ordförande i den förhandlingen är moderaten Carl Cederschiöld.

Cederschiöld och hans medarbetare har tagit fram ett förslag som bland annat innebär åtgärder som gör att biltrafiken i Stockholms län ska öka med cirka 80 procent till 2030. Ja, ni såg rätt: ÖKA.

Massor av miljarder ska läggas på trafikökande vägbyggen. "Miljötänkandet" hos Cederschiöld & Co består av diffusa förhoppningar om att det trots allt ska bli minskade koldioxidutsläpp. Man pekar också på föreslagna men otillräckliga investeringar i kollektivtrafik.

Detta är ingenting annat än en katastrofal katastrofplanering. Om FN-chefen visste detta skulle han ta sig för pannan.

Det enda kloka Reinfeldt kan göra i detta läge är att upplösa Cederschiöldgruppen och tillsätta utredare med uppdrag att lägga pengarna på kraftigt ökad kollektivtrafik och minskad biltrafik.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2007 09:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: