sourze.se

Gult kort till överåklagaren

Överåklagaren borde ägna sig åt att bekämpa verklig ekonomisk brottslighet

"Affären" med statssekretaren och TV 4-journalisten som drack vin blir bisarr i sin rättsliga baksmälla.

Det är genant att överåklagaren när det gäller ekonomisk brottslighet tar upp detta krogbesök och betecknar det som ett eventuellt mutbrott.

Har karln inget viktigare att göra än detta?

Jag vet inte hur ofta jag som journalist har bjudit intervjuoffer på lunch. Jag kan icke räkna dem alla. Aldrig har jag haft en tanke på att jag därmed mutade den jag skulle intervjua. Och så var det naturligtvis inte.

Överåklagaren heter Christer van der Kwast. Det är han som dragit igång detta. Jag nämner hans namn trots att han då kanske i sin fantastiska eller möjligen fanatiska ambition försöker åtala mig för brott mot personuppgiftslagen. Man kan aldrig veta. För den mannen beter sig oöverlagt.

När polisen dessutom skickas att göra husrannsakan på TV 4 så finns det anledning att fundera över omdömet. Husrannsakan för en krognota under tusenlappen…

Media har gjort ett bra jobb i den här affären och dess fortsättning.

Men överåklagaren och hans medarbetare drar ett löjets skimmer över det viktiga och eftersatta arbetet mot ekonomisk brottslighet.

Om jag vore domare skulle jag ge överåklagaren gult kort.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2007 07:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: