sourze.se

Billy Butts argument

Underhållande program tack vare osvenskheten.

Det var med spänning jag följde programet Argument som handlade om rättsäkerhet och dåliga och bra advokater. Jag möter människor i denna värld när jag agerar som övervakare och tyckte att det var fantastiskt att få höra en osvenskhet i fråga om rättframhet vad gällde frågor från Billy Butts håll.

Här hålls minsann inte tillbaka på krutet, Billy Butt lägger fram sina argument på ett sätt som är nytt för sådana här program, jag älskar att se hur människor blir så ställda av enkla saker som lönefrågan vad gäller advokater inom brottsmål kontra näringsliv, och precis som Billy Butt säger så är det just Anne Ramberg Generalsekreterare Advokatsamfundet och hennes medarbetare som ska agera fackförening, när de inte ens kan agera för sina egnas intressen hur i hela världen ska vi kunna förvänta oss att de ska kunna hjälpa den lilla människan.

Det verkar verkligen som om vissa advokater lever i en helt annan värld än den vi vanliga lever i vilket märks på en del av de svar som lämnas av Kjell Persson lagman Hovrätten, samtidigt måsta jag verkligen säga att om inte advokater som känner sig underbetalda och omotiverade inser att det är en samhällsfara om de går till jobbet och inte gör sitt bästa, ja, då är det som Billy Butt säger, en verklig kris.

Gå gärna in på svt.se och klicka på Arguments senaste program.

Och Billy Butt, tack för att du infört lite nya nyanser i svenska språket, så kallad rättframhet har saknats länge.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 02 nov 2007 16:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: