sourze.se

AMS exklusiva skådisklubb

AMS kultur är en liten informell klubb, där inte minst skådisar som tar en TV-roll när de inte får något på Dramaten ingår. Det innebär inte att handläggarna godtyckligen får handplocka sökande.

AMS kultur är en liten klubb som har ca 10,000 inskrivna att jämföra med de 500,000 som är inskrivna i den "vanliga arbetsförmedlingen". De allra flesta inskrivna i Ams kultur, arbetar deltid som konstnärer, skådisar eller annat.

Medelsvensson lever ofta i en föreställningsvärld att kända skådisar är rika och endast äter rysk kaviar som de sköljer ner med bubbelvatten av ädlare valör. Kanske har bilden börjat ändras något det senaste året, när det uppdagats att en kvinnlig skådis tog sitt liv, att hon levt i fattigdom större delen av sitt yrkesliv eller när en annan älskad manlig skådis skulle kastas ut på gatan eftersom fogden ville ha 100,000 kr? Det är en summa som en liten Brat från förorten kan göra av med på en enda helg…

AMS kultur är alltså en informell klubb för liknande diversearbetare som jag, där inte minst skådisar som tar en TV-roll när de inte får något på Dramaten ingår. Att det är en liten exklusiv klubb får inte innebära att rättsäkerheten läggs åt sidan. Vem som helst med rätt kvalifikationer ska antas! Handläggarnas godtycklighet ska inte få styra!

Inom media ser de helst att man har F-skattesedel när man söker uppdrag. Därmed blir det problem för dem som är frilans och inte har avtal med en uppdragsgivare! Vissa använder då ett företag som hyrs in att agera som företag. Ett av dessa heter Bolagsbolaget. När man använder sig av företag som Bolagsbolaget, agerar man i grumligt vatten enligt A-kassan. Detta leder till avstängning under utredning och följden blir att allt möjligt kan inträffa. Vill det sig riktigt illa kan man bli åtalad likväl som att A-kassan kan fria helt.

Det är ingen slump att regeringen insåg att det krävs en myndighet - skolfröken - för att se till att A-kassorna och AMS åtminstone agerar enhetligt och helst enligt gällande lagar. För några år sedan inrättades "Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen - IAF." Med tiden kommer även AMS kulturs handläggare att bli införstådda med att de regler som IAF driver igenom på uppdrag av regeringen, också gäller dem.


Om författaren

Författare:
Kenneth M Forsberg

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2007 08:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: