sourze.se

Köp dig en Jaguar!

För pensionärer ska vara lite galna - och förverkliga
sina drömmar.

Du som är ung och fattig kan sluta läsa här. Men är du en rätt frisk pensionär som gnetat ihop ett bra sparkapital och kanske rent av sålt en villa - unna dig! Köp dig en gammal lyxbil som slutat att sjunka i värde. Kåsören "Kar de Mumma" skrev en gång att den enda bil han hade råd med, var en Rolls Royce. För den hade verkligen ett bestående värde. Men det hade inte grannens folkbil. Berätta detta för arvingarna så surar de inte…

Jag ser en massa reklam för diverse salvor för damer. Reklam som avslutas med "Du är värd det". Oavsett vad burken är värd eller kostar. Du är säkert värd din drömbil!

De stora dyra bilarna slukar rejält med bensin för 12 kr litern - så det är nästan bara du som bara pensionärskör, som har råd att köra några mil i veckan med din Drömkärra. Du kommer självklart att sprida mindre avgaser än den aktiva generationen. Lastbilarna du möter sprider hundra ggr mer. En lyxig BMW har slutat att sjunka i pris från en halv miljon till 50.000 kr. Massor av sådana exempel finns. Se på bilhandlarnas Biltorg.

Försäkringen kan bli hur billig som helst om du är prickfri äldre förare. Om du bara tar obligatorisk trafikförsäkring. Om du smäller bilen får du då stå ditt eget kast. Men äldre havererar sällan bil, bara skrapar dem lite. Men det har du råd med efter gnet och villaförsäljning. Du kommer p.g.a. av ålder o erfarenhet att köra lugnare än tidigare förare, så risken för maskinhaveri är minimal. Du kommer aldrig att testa din Jaguar på Autobahn. Men du kommer att njuta av glidarkörning i hemtrakterna.

Jag betonar än en gång att fattiga ynglingar ska inte befatta sig med häftiga fordon. Det kan fördärva ekonomin för resten av livet. Drömmar är till för folk som verkligen har råd att förverkliga dem. Folk som kan fortsätta livet som vanligt om drömmen spricker. För att de har reserver även efter bilköpet. Ha en god tur!

Själv har jag en 22 år gammal fattigmansbil. Men bilprovaren sa att CO-halten var 0,1 , knappat mätbara värden sa han. "Det är inget fel på bilen" sa han också. Så jag och min miljömedvetna dotter kör glatt vidare. På 7 dl milen när motorn blivit varm. Men den dagen jag blir rik gör jag tvärtom.


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2007 23:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: