sourze.se

Oavgjort i Solna - guldstriden fortsätter

Ännu ett kryss i Allsvenskan och kampen om guldet lever i högsta grad.

AIK, anfört av den briljante Dulee Johnsson, började bäst. Snabbt passningsspel, smarta löpningar och framför allt en vilja att vinna som fick djurgårdspelarna att springa som dårar efter bollen. Men efter en offensiv hörna kunde Djurgården ändå ta ledningen genom en snabb Qurinho. Hans avslut var helt klart i mästarklass men målet måste ändå noteras som en AIK tabbe. Här borde Djurgården ha höjt tempot och visat varför man är med i guldstriden. Istället lyckades AIK fortsätta pressa på mot Pa Dembo Touray i Djurgårdens mål och kvitteringen kom genom argentinaren Lucas Valdemarin som klippte till med ett snyggt skott efter att landsmannen Ivan Obolo hoppat över en pass från Dulee Johnsson.

Guldstriden i Allsvenskan är i nu läget så otroligt oviss att inte ens Saida skulle kunna förutspå var någonstans i landet som pokalen tillslut hamnar. Sex eller sju lag har chans på titeln jus nu. Om lagen fortsätter att spela kryss kan årets slutspurt av Allsvenskan bli en riktig rysare.

En av guldkandidaterna, Elfsborg, fick något oväntat stryk mot Hammarby hemma på Borås Arena. Mathias Svensson gav de gulklädda ledningen redan i den fjärde minuten men Bajen lyckades kvittera genom en magnifik brassespark signerad Sebastian Eguren. Efter kvitteringen tryckte Hammarby på för ett segermål. Elfsborg klarade sig väldigt länge genom tur men när Eguren fick chansen från straffpunkten gjorde han inga misstag och gav Hammarby ledningen och segern i en match som Elfsborg nog helst vill glömma. Anders Svensson och de andra i Ellosland ska tacka gudarna att det endast blev kryss på Råsunda. Vill Elfsborg på riktigt vara med och slåss om guldet måste de spela bättre än så här. Nu har till och med Hammarby en teoretisk chans att föra pokalen till Söders höjder. Förmodligen blir det inte så men chansen finns.

I kväll är det Göteborgsderby på Ullevi när GAIS tar emot IFK Göteborg som har häng på första platsen efter gårdagens 1-1 match mellan AIK och Djurgården. Vinst för IFK i kväll och de leder en poäng före Djurgården. Blåvitt verkar vara i form och ska väl egentligen inte ha särskilt svårt att avfärda GAIS som inte har någonting att spela för. De har redan ett nytt allsvensktkontrakt till nästa säsong och har ingenting med guldet att göra. Men lillebror vill alltid tvåla dit storebror om chansen ges. Så Göteborg får se upp med GAIS. Underskattning är en hemsk företeelse som sänkt många lag genom åren.

Alla de allsvenska lagen som spelade ute i Europa förra veckan har verkligen chans att gå vidare i UEFA-cupen. AIK klarade 0-0 borta mot Tel Aviv. Hammarby vann hemma med 2-1, efter två mål av Petter Andersson, mot portugisiska Braga. Det räcker för dem att åka ner till Portugal och spela 0-0 eller 1-1, det ska de klara. Elfsborg vann ännu mer överraskande mot Dynamo Bukarest från Rumänien med 2-1 borta. De kan till och med kosta på sig att släppa in ett mål på hemmaplan och ändå gå vidare. Helsingborg var inblandad i ett riktigt målkalas mot Heerenveen i Holland. 5-3 blev de tillslut till den forna svenskkolonin Heerenveen. Tre mål på bortaplan är alltid bra att ha med sig när det är dags för hemmamatch. Vinner de med 2-0 eller 3-1 är de också vidare, men om de släpper in mål på löpande band som i matchen mot Örebro igår så kan de glömma Europacupspel.


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2007 10:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: