sourze.se

Fred på jorden? Hahahahah!

Tur att jag kan skratta åt eländet. Kan du?

Tittade på TV3 och programmet "Grannsämjan" i vilken en general som är känd för att medla i krig och en rådgivare deltog. Dessa två män skulle medla mellan två "svenskar" en familj och en man som var ordförande i samfällighetens vägförening. Å hej och hå! Först var det en häck som inte klipptes som den skulle och sedan var det regler som inte följdes. Å hej och hå! Efter många samtal visade det sig inte handla om häcken, det handlade om att befinna sig i ett underläge. Snickaren och hans förtidspensionerade fru kände sig som en dörrmatta. Det var den springande punkten och den före detta företagsledaren som numera var ordförande i föreningen talade inte samma språk. Jodå, det snackades svenska men inte på samma sätt.

Slutligen skrevs ett avtal mellan paret och ordföranden. Det gamla grollet skulle sopas bort och häcken klippas. Avtalet skrevs under men i ett extramöte kunde ordföranden inte låta bli att dra upp riktigt gammalt groll, 2002, och så var bråket i full gång igen. Robert Aschberg ryckte ut, morrade, sedan kom handskakningarna och det såg ut som om det skulle bli lösbart.

Nåja, det kanske blir bra men jag skulle INTE bli förvånad om bråket sparkas igång igen. Så då var vi där igen. I vårt svenska samhälle gafflar AFA, asfaltsdjungelbarnen, minkbefriarna och fan vet vilka fler som är ute och kör sina egna små regler som de uppfattar som "riktiga och rättvisa" för att fixa ett nytt klimattänk eller deras rättvisa. Allt i egen regi.

Så, var tog vår demokratiska värld vägen? Den försvann i samma andetag som någon tog till sitt eget vapen, kniv, AK4, pistol eller basebollträ eller vad det nu var som dom ansåg vara rättvisa. Jaha, och så tillbaka till människans varma och innerliga önskan att vi ska få fred på jorden. Vem är det som är ute och fantiserar, egentligen?

Fred på jorden? Hahahahhah.

Tur att jag kan skratta åt eländet. Kan du?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 21 sep 2007 14:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: