sourze.se

Premiere League: Mourinho avgår

Den de kallar "den utvalde" avgår som manager för Chelsea.

Mannen, myten och legenden José Mourinho avgick idag som manager för Chelsea. Varför väljer han att avgå? Det kan bara spekuleras i varför. Det pratas om bråk med ägaren Roman Abromivitj och bråk med lagkaptenen John Terry. En sak är i alla fall säker. Resultaten har uteblivit den här säsongen. Och är det en sak som Mourinho levt med sen han tog över Chelsea för tre år sedan så är det en enorm press. Pressen att leverera varje gång, pressen att vinna titlar. Detta har han lyckats med. Han har under sina år i Chelsea vunnit ligan två gånger, ligacupen två gånger och FA-cupen en gång. Men den stenrike ryska ägaren Abromovitj nöjer sig inte med det. Han vill se sitt lag vinna Champions League. Inte bara en gång utan minst två gånger under de närmaste fem åren. Detta aviserade klubben stolt före starten av årets Champions League. Chelsea fick väl inte direkt den start de hade hoppats på. Ett oavgjort resultat mot Rosenborg i första matchen är väl ingen större fara på taket direkt? Med den press en manager av Mourinhos kaliber lever under så krävs det resultat varje gång och nu har Chelsea endast lycka skrapa ihop två poäng på sina tre senaste matcher. Detta duger alltså inte.

Jag har alltid varit svag för Mourinho. Han är kaxig och han struntar fullständigt i vad folk tycker om honom. Många uppfattar honom som arrogant och stöddig. Men har man inte rätt att vara lite arrogant och kaxig om man är så framgångsrik som han faktiskt har varit. Både som tränare för Porto och Chelsea? Med citat som "Kalla mig inte arrogant, men jag är europamästare och jag tycker jag är speciell" kan jag inte annat än att beundra killen och små le lite grand åt hans uttalanden. Att media varit på honom som Lindsay Lohan på en påse med kokain är sådant som alla tränare får leva med. Då är det kul när någon kastar ur sig sådana citat istället för att sitta som en grå torr gammal mussla och haspla ur sig plattityder läs: Lars Lagerbäck. Som sagt, jag tycker att Mourinho är en rolig kille och en fantastisk fotbollstränare som kommer att få möjlighet att kasta ur sig roliga citat i någon annan klubb i framtiden.

Vem som tar över efter honom spekuleras det vilt om i fotbollsvärlden just nu. En sak är i alla fall säkert. Den som tar över lär kunna ta order på ryska och vara van att leverera under stark press.


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2007 16:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: