sourze.se

Idol 2007 - Ringo Starr utröstad!

Och hon är vacker, säker och smart - Särla är en bättre version av Marie Serneholt.

Okej. En mycket intressant slutaudition. Jag skulle kunna tjuta av glädje, så många bra sångröster som det finns i år. Det har alltid varit brist på talang inom det området, och förra året framförallt var det ren katastrof enligt mig. Men nu! Nu äntligen svämmar det över av perfekt satta toner och oskolat men ändå tekniskt på det där underbara sättet man får gåshud av.

Så glad att dom skickade ut Emma Fällman i det här läget. Med sina fula glasögon och pompösa attityd. Helt rätt och riktigt beslut, förra året gillade jag henne, nu verkar hon inget annat än arrogant. Henning var ett sämre val, han tillför originalitet i tävlingen, och inte för att han har polisonger och ser ut som en ung Ringo Starr, utan för att han har ett unikt uttryck och en intressant röst. Förhoppningsvis tar dom förnuftet tillfånga och tar in honom som joker eller något liknande.

Lycklig över att fem av mina utvalda sex fantastiska gick vidare till de sista 30. Anton Mared vet jag inte vart han tagit vägen, och honom saknar jag, men Patrizia, Elli, Johanna, Andreas och Amanda skötte sig utmärkt och är nu bland de sista 30. Även Marie Picasso gjorde bra ifrån sig, det är inte direkt svårt att se att det här betyder otroligt mycket för henne, vilket vanligtvis är en viktig ingrediens för att juryn/publiken ska hålla en person flytande i tävlingen. Tamela Hedström är jag rädd kommer åka ut, en bra röst räcker bara så långt, sen är det publikklick som gäller. Det är möjligt att hon, precis som Emma, sitter på en aningen för hög stol för att bli omtyckt ute i stugorna.

Inga konstigheter med det här året, förutom att sångrösterna är större, bredare, bäst. Tjejerna äger som vanligt killarna på slutaudition. Mina förutfattade meningar stämmer inte, naturligtvis sköter sig Särla oerhört bra. Hon vet vart kameran än, hon spelar, men hon gör det snyggt och över bordet. Fantastiskt vacker, tydligen kompis med Marie Plosjö, vilket jag hoppas inte innebär massa så kallade "glamourmodell"-bilder liggandes överallt. Swartling vill göra en skiva med henne för att hon är snygg, sjunger bra och inte framstår som korkad. Hon är en bättre version av Marie Serneholt, med andra ord. Och det är alltid välkommet.

Uttagningsprocessen är tuffare i år än tidigare. Jag tippar inte vinnare såhär tidigt, men jag har mina favoriter. Har ni märkt en sak förresten? Det är nästan inga pretty boys med i år. Ingen Danny, ingen Sebastian. Inte ens en Markus. Souliga Mattias Andréassen har en öppning, även Robert Kragh. Men den överlägset bästa killen ikväll var Michel Zitron. Vilket artistnamn, dessutom!

Ikväll blir dom 16. Med snabbt bredband går det utmärkt att surfa in på tv4.se/idol och se alla framträdanden igen, stilla begäret lite. Ikväll hoppas jag på att unga Elli håller måttet och att Marie får gråta på grund av att hon går vidare, inte att hon åker ut. Det är hon värd.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2007 21:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: