sourze.se

Stureplansprofiler släppta

Det här känns inte som någon vidare dag, usch!

Jag har endast haft tillgång till media när det gäller att följa upp fallet med de sk Stureplansprofilerna, men jag verkligen följt och läst allt där, som funnits att tillgå. Jag har, som man brukar säga är totalt fel, bildat mig en uppfattning via dessa media och jag måste säga att när åklagaren väljer att släppa dessa två individer så kan inte ens 10 procent av det som står i media vara sant. Bara den förklaring om hur hon såg ut och vilka skador hon hade efter en omgång av dessa killar borde räcka tycker i alla fall jag.

Vad jag undrar är om det verkligen kan vara så förvridet i media att jag fått en helt felaktig bild, och i så fall undrar man vad media ska ha för funktion egentligen.

I samma veva läser jag att en utredare vid namn Barbro Hindberg tagit sig an fallet "Louise" och här uttalat sig på ett sätt som riktar mer kritik mot SvT:s Uppdrag granskning än mot Vetlanda kommun. Denna kvinna har tidigare varit kritisk till samma program och då undrar man hur just hon kan tillsättas, det luktar illa.

Ville jag att Stureplansprofilerna skulle fällas? Absolut! Helst skulle jag sett att de blev våldtagna i fängelse också, men det får man kanske inte säga, vi är ju trots allt i Sverige där man knyter näven i fickan så ingen ser det.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 29 aug 2007 17:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: