sourze.se

Mörka färger hör hösten till

När sommaren övergår till höst går tyvärr inte att bortse ifrån så byts de skira nyanserna ut mot de betydligt dovare, murriga färgskalorna.

Lek med mycket färger, våga prova färger du kanske vanligtvis inte använder! Höstens makeuptrender är lätta att bära eftersom ögonskuggorna enligt Bobbi Browns makeupartist Wendy helst ska vara grå i olika nyanser. Att bära en relativt enkel färg som grå för att framhäva och förstärka din ögonfärg gör det enkelt att våga lite mer vad gäller färgen på läpparna. Har man mindre makeup på ögonen kan man använda starkare färger på läpparna. Och vice versa, givetvis.

Mörka, murriga färger åt bordeaux eller plommon på läpparna går hand i hand med den sotade looken på ögonen. Använd en läppenna i samma nyans som ditt läppstift för att få det att hålla på plats ännu bättre. Välj färger du trivs i, du får inte känna att färgen blir FÖR stark.
Pudra lite puder på läpparna mellan två lager läppstift så hår du bästa hållbarheten. En vackert målad mun är pricken över i:et när du är på fest eller jobbet. Ett läppstift kan verkligen muntra upp en annars så mörk och grå höst...

Vill man hellre fokusera på ögon än på läppar är det väl värt att investera i en snygg och hållbar kajalpenna. Jag gillar dem som går åt det mörkt grå/gröna hållet. Låter det inte snyggt? Prova! Måla ett brett streck längs övre ögonfranslinjen och använd en bomullstops för att sudda färgen uppåt. Du får "fler" ögonfransar och en mer intensiv blick. Toppa med ögonskugga i samma färg och blanda dem på ögonlocket. Ju mer färg du lägger desto djupare blir resultatet, ju högre du går desto krafigare markering. Dagtid räcker det att måla upp till globlinjen medan du till festen gärna får sudda högre uppåt mot ögonbrynet för större effekt. Att lägga en glänsande guld- eller silverögonskugga i inre ögonvrån ungevär som ett < ger extra snygg effekt och med lite eller mycket, allt beror på smaken mascara på fransarna så har du en fulländad makeup! Gör inte så mycket med huden, när du använder mycket färg på ögon eller läppar är det snyggast att lämna huden "ren" eventuellt med en tunn och mjuk foundation och lite rouge för att balansera färgerna i ansiktet.

Ser fram emot en härlig höst med mycket nyheter på sminkhyllorna att frossa i!


Om författaren

Författare:
Lisa Muhrer

Om artikeln

Publicerad: 22 aug 2007 00:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: