sourze.se

Tuff kärlek

Merit Wager och Medborgarnas flyktingombudsman MF0 är flyktingvänliga, och kritiserar just därför asylmissbruk!

Den spontana bilden man får av kändisvärlden är att alla i den vill ha mer flyktingar till Sverige. Ingen vågar säga att vi inte har ekonomiska möjligheter till det. Ingen förutom Merit Wager, som ibland är med i tv och får skriva debattartiklar i Expressen.

Tillsammans med Mauricio Rojas och Tove Lifvendahl driver hon Medborgarnas Flyktingombudsman MFO, men jag undrar just vad de anser om Merits åsikter. Det kan knappast vara lätt att å ena sidan framstå som flykting- och invandringsvänlig, å den andra skylta för en hemsida som hävdar att hälften av alla asylsökande från Irak återvänder hem på semester eller att man anser att de hungerstrejkande afghanerna skall avvisas enligt den lag som nu gäller. Eller lyfter fram Finlands asylpolitik som förebild.

Samtidigt är det svårt att avfärda dessa sanningar med att de är främlingsfientliga, när MFO i andra sammanhang värnar om enskilda flyktingars rätt att stanna. Man skulle kunna hävda att MFO verkligen ägnar sig åt "tough love" mot asylrätten, när man försvarar den genom att beivra missbruk av den.

Länk: merit.blogg.se

Länk: mfo.nu


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2007 21:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: