sourze.se

Godkänd svenskdag i Hinterzarten

Första tävlingsdagen i Summer Grand Prix startade med två officiella träningar och kval idag i tyska Hinterzarten.

Vädret i Hinterzarten var inte det bästa men med tanke på att de varnat för snö så kanske man inte ska klaga över att det under träningen var mest uppehåll och att det under kvalet var strilande regn.

Två svenskar har kvalat in till den individuella tävlingen på söndag, Holmens IF: s Andreas Arén och från IF Friska Viljor, Isak Grimholm. Isak tog sig vidare på en delad 30 plats med ett hopp på 91,0 meter och 103,0 poäng medan Andreas som också hoppade 91,0 meter fick ihop 102,0 poäng och en 35: e plats. Totalt är det 50 hoppare som startar.

För vårt östra grannland gick det mycket bättre. Kvalet vanns av Harri Olli, Ounasvaaran Hiihtoseura med dagens längsta hopp bland dom som måste kvala in för tävling 101,0 meter och 126,5 poäng. Som 12: a kvalade Janne Happonen, Puijon Hiihtoseura in med ett hopp på 95,5 meter och 114,0 poäng. Även vinnaren av Veikkaus Tour, Kalle Keituri, Lahden Hiihtoseura hoppade bra med sina 94,5 meter och 111,5 poäng kvalade han in som nummer 19. Dessutom har man ju matadoren, Mr Ski Jumping: Janne Ahonen, Lahden Hiihtoseura med som för kvalad hoppare. De som inte tog sig vidare var Jussi Hautamäki och Veli-Matti Lindström.

Även Norge kan vara nöjda då man är i Hinterzarten med hoppare som ska se och lära, samtidigt som A-laget är i franska Chourchevel på träningsläger inför SGP där på tisdag. Kvalade vidare gjorde Hennig Stensrud, Trönderhopp med 95,0 meter 111,0 poäng och en 20:e plats. Thomas Lobben, IL Moingen hoppade 93,5 meter 109,5 poäng och det räckte till en 23: e plats. Även Andreas Vilberg, Jardar IL kvalade vidare som 28: a med 91,5 meter 104,0 poäng. Glädjande var också att unge Eirik Kjelstrup, Baekkelaget SK kvalade in på en 30: e plats med 91,0 meter och 103,0 poäng. Norge har inga förkvalade hoppare på plats och missade i kvalet gjorde endast Erik Renmaelmo.

Bland dom förkvalade hoppade Gregor Schlierenzaur dagens längst hopp med 103,5 meter. De förkvalade får inga poäng och är inte med i slutställningen av tävlingen.

Topp tre i dagens kval: Harri Olli, FIN, Georg Späth, GER och Shohhei Tochimoto, JPN de båda sistnämnda namn vi känner igen från de sommartävlingar som hållits i B-världscupen. Alla lag utom Norge är på plats med sina A-lag så det är ett bra resultat för de båda.

Imorgon är det lagtävlingen och starka lag om man ser till kvalet idag blir ju så klart Österrike, dom är alltid att räkna med, Finland som har tre hoppare i bra form, Tjeckien har fyra hoppare bland dom 25 bästa och även Ryssland har bra hoppare.


Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 10 aug 2007 22:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: