sourze.se

Skönhet: Ögonen är själens fönster

- Ögonen är själens fönster, enligt makeupartisten Troy Kendal. Snyggaste sommarsminkningen får du genom att vara sparsam med makeupen. Det får inte bli för mycket av det goda...

- Ögonen är själens fönster, säger makeupartisten Troy Kendal. Det ligger mycket i vad han säger, det är ju med dem man skapar kontakt med andra människor. Enligt Troy får man den finaste makeupen genom att framhäva ögonen och lämna läpparna med endast lite glans för en fräsch look.
På sommaren brukar man använda en lite lättare makeup, applicera endast foundation eller concealer på vissa partier om du verkligen behöver det.

För mycket puder i produkterna tar bort glöden från huden, prova hellre rouge som är i cremeform som du masserar in i huden med fingrarna. Använd vanligt puder sparsamt, koncentrera detta på panna, näsa och haka om din hud tenderar att bli glansig.

Lägg en fin ögonskugga i globlinjen för att framhäva och ge djup åt ögat. Välj färg efter vad du trivs bäst i, kanske vill du matcha ett speciellt klädesplagg? Grunda alltid med en ljus skugga som du sveper på huden ända upp till ögonbrynet, det gör att nästa skugga sitter som berget och du får en jämn färg på hela ögonlocket.

Jobba på ett par lager mascara på fransarna, prova att böja upp dem med en franstång innan så får du en piggare blick. Tycker du att det är svårt att hålla mascaraborsten endast till fransarna och brukar kladda utanför? Sätt dig ner och håll en handspegel så att du måste titta snett nedåt då du målar. Då blir det inte lika lätt att komma utanför på ögonlocken och förstöra ögonskuggan. Skulle du ändå komma utanför korrigerar du misstaget lätt med en fuktad bomullstops.
Rama in ögonen ytterligare med en kajalpenna i svart eller brunsvart. Välj brunsvart färg om du vill få ett mjukare och inte lika framträdande resultat.

För att förstärka eller snarare skapa med tanke på vårt väder färgen i ansiktet, använd ett solpuder - inte för glittrigt, men gärna med lyster - som du kan lägga på med en större borste över hela ansiktet.

Avsluta med ett tunt, behagligt glans på läpparna. Prova färger för att se vad du gillar, men för stark färg kan lätt bli för mycket om du lägger fokus på ögonen.
Den gyllene regeln är att desto mer makeup på ögon, desto mindre på läpparna. Och tvärtom förstås.


Om författaren

Författare:
Lisa Muhrer

Om artikeln

Publicerad: 15 jul 2007 12:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: