sourze.se
Artikelbild

McD & dyngraka engelsmän också ett slags semester

"Det ända mitt logiska tänkande kom fram till var att investera så mycket tid som möjligt framme vid bardisken."

För första gången i mitt 25-åriga liv åkte jag på en efterlängtad charter. Ekonomisk svensk som man blivit så valde jag självklart den billiga varianten dvs. ospecificerad - eller rysk roulett som jag skulle kalla det med facit i hand.

Dygnen innan flyget levde jag på hoppet om ett femstjärnigt hotell med grym pool, strategiskt utplacerat mitt i stadens kärna. Men fantasifostret visade sig hamna ungefär 14 kvarter från verkligheten. Jag hade tänkt sol, stränder, exotisk mat och fina utsikter. Det blev snarare dyngraka engelsmän, McDonald’s och rökiga pubmiljöer. Redan första minuterna vid hotellet slog det mig att jag nog blivit för gammal för en sådan resa. Jag försökte förklara detta för mina medresenärer men blev snabbt överröstad av Chelsea headhunters öltävling i lobbyn. Så för att inte sabotera för mina kumpaner så bet jag mig i läppen och försökte se det positiva i kackerlackor och huligansång. If you can’t beat them join them, tänkte jag. Jag var ju tvungen att överleva denna efterlängtade vecka.

Det ända mitt logiska tänkande kom fram till var att investera så mycket tid som möjligt framme vid bardisken. Så jag fumlade fram tältpinnarna och intog min "bli packad" position inne på första bästa fyllekvart. Reskassan gick mer eller mindre till lokal öl, smuggel cigaretter och torra hamburgare. Så nu har jag varit salongsberusad i snart tio dagar plus en och annan soffsomning. Hamnar du i samma chartersits, då finns det bara ett tips att ge: se till att bli av med omdöme, avståndsbedömning och sunt förnuft. Då funkar helt plötsligt tysk solskyddsfaktor, pizzerior med ölrättighet och fartdårar till taxichaufförer. Men hey, det var ju bara min första semester på fyra år som kastades i slasken. Tur att det regnade i Sverige under hela min ölturné. Annars hade allt känts förlorat. Inge bitter alls…

För att lämna lite spännig till dig som ska iväg snart så lämnar jag landet och staden hemlig. Man vill ju inte vara med att påverka dig som resenär och dimma dina beslut. Tummen upp för charter och framförallt ospecat… Jippi!

Foto: Christian Evers


Om författaren

Författare:
Fronda

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2007 12:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: