sourze.se
Artikelbild

Snyggaste fuskbrännan i sommar!

Om du inte bor i soliga Norrland och inte heller kan åka utomlands har du förmodligen inte fått den härliga sommarbrännan - ännu. Förberedelser är A och O när det handlar om att bli brun med krämer.

När regnet vräker ner utanför fönstret är det skönt att vara inomhus, och varför inte fuska fram snyggaste solbrännan? Den skadar inte huden som solarium och sol gör, det är lite förberedelser som ligger bakom, men resultatet blir kanonsnyggt!

Förr, när brun utan sol var en relativt ny företeelse var doften frän och ganska stark. På dessa år har det hänt mycket i utvecklingen, och företagen som tillhandahåller brun-utan-sol-produkter satsar stora resurser på att få fram en formula som inte kladdar och som ger en snygg, långvarig och framförallt doftfri färg.

Förberedelser är A och O när det handlar om att bli brun snabbt och smärtfritt. Ta en skön dusch och peela exfoliera hela kroppen. Använd peelinghandskar eller en kräm med korn i så tar du bort det yttersta lagret av döda hudceller. Brun-utan-sol färgar endast det yttre hudlagret, därför håller färgen mycket längre om du tar bort de hudceller som ändå kommer falla bort. Dessutom flagnar inte färgen bort ojämnt, för nu är ju alla hudceller friska och fräscha.

Ett hett tips är att smörja in med en vanlig bodylotion innan du masserar in färgen. Torra hudområden suger åt sig mer färg än andra, så därför är risken att du får mycket mörkare knän och armbågar om du inte fuktar dem först.

Nu är vi framme vid brun-utan-sol-produkten och således även det stora vägskälet. Du kan välja produkt i konsistenser som gelé, spray, kräm eller mousse. Har du en fetare hy rekommenderar jag gelé eller mousse medan en torrare trivs bättre i en krämig variant. Men smaken är som baken - prova dig fram till din favorit!

Smörj in produkten väl och glöm inte svåra områden som fötterna smörj inte bara ner till ankeln och be någon hjälpa dig med rygg och axlar. Att massera in den väl är hemligheten bakom snyggaste och jämnaste resultatet - så låt det ta lite tid. Det är ju inte så att du har bråttom till beachen direkt… Men när solen väl kikar fram har du redan snygg färg och behöver inte sola som en galning för att få rätt färg.

Men glöm för guds skull inte solskyddet! Jag sticker till Grekland i sommar och har själv bullat upp med både SPF 30 och 12 i krämer och SPF 30 i solstick till ögon, näsa och läppar. Gör som jag - börja med ett högre solskydd och trappa ner gradvis då huden fått lite färg.

Lycka till med fuskbrännan!

Foto: Daniel Ström


Om författaren

Författare:
Lisa Muhrer

Om artikeln

Publicerad: 04 jul 2007 08:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: