sourze.se

Skitjournalistik, Göteborgs-Posten!

Göteborgs-Postens chefredaktör verkar ha fått sin utbildning via ett Corn Flakes paket.

Idag fick jag nästan ett spel när jag såg Göteborgs-Postens första sida. Med stora bokstäver får en av, antagligens Sveriges största seriemördare, "tala ut!"

Chefredaktören på GP borde ha tänkt efter, inte bara en gång utan hundra gånger, vad rubriken och medföljande reportage kommer att ge för uppmuntran till andra blivande mördare, för de råkar också finnas i Sverige och kan faktiskt också läsa, vilket inte flertalet av dagspressens journalister verkar förstå.

Idag gör vissa ungdomar precis vad som helst för att få hamna på löpet och på tidningars första sida. Och då menar jag verkligen vad som helst!

Dödshoppningen från Göta Älvbron är en, filmningen av vansinnesjakten genom Tingstadstunneln är en annan. Youtube en sight på nätet, erbjuder alla att lägga in sina filmklipp gratis på deras hemsida. Parollen verkar vara att ju vansinnigare filmer desto bättre!

Jag är så ini helsicke trött på alla dessa ointressanta löp där vi får läsa om att Carola träffat en ny man! Var är reportagen om medmänniskor som gör hjälteinsatser? Människor som tar hand om grannens katt, hund eller post medan grannen ligger på sjukhus.

Jag vet att Sverige och världen är full av skit och elände men jag vet också att det finns solskenshistorier, det är om dessa jag vill läsa! De ska pryda första sidorna och löpen.

Var är reportagen om de hårt studerande, arbetande ungdomarna? Var är reportagen om de ungdomar som inte bespottar våra lagar och polis? Var är helsidorna med ungdomar som verkligen bryr sig om sin nästa? Det är de reportagen som ska pryda förstasidorna! Notiserna om mördare, våldtäktsmän och andra galningar skall vara just det; notiser i marginalen!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 03 jul 2007 22:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: