sourze.se

Religion - skapad av män för män

Jag påstår att religion oavsett vilken gud som ska hyllas är en skapelse av män för män!

Jag tänker börja med det svenska prästerskapet som bestod av män. Hur skulle en kvinna kunna avslöjas som häxa? Man kastade henne helt enkelt i vattnet! Kunde hon flyta på vattnet var hon häxa, men sprängdes lungorna och hon dog drunkningsdöden, ja då var hon oskyldig men likafullt död! I de fall kvinnan inte ville dö i vattnet brände prästerskapet henne levande på bål!

Signalen som dessa män gav till alla kvinnor var; Passa er, för vi gör vad vi vill med er om ni inte böjer era huvuden inför vårt kors.

Katolicismens män hittade en man som hängde på ett kors och döpte honom till Jesus. Hans mor var naturligtvis inte nersölad av att ha idkat samlag. Nej, genom en sådan smutsig akt kunde naturligtvis inte en son av en gud ha kommit till! Återigen, en kvinna är bara något vackert om hon inte har låtit en man spräcka hennes hinna av oskuld.

Då är hon en jungfru och en vacker varelse.

Islam och judendomen är av samma åsikter i sin uppfattning om kvinnan. Hon är andra klassens varelse och kan enbart kontrolleras via sitt kön. I synagogor världen över står mannen och mässar och i sin närhet har han andra män. Ovanför de åhörande männen sitter kvinnorna på läktare.

Män och kvinnor ska hållas åtskilda, enligt de tre största religionerna. Vad säger det mig? Ja, inte att religionerna främjar kvinnors ställning i världen. Inte att kvinnor ska tänka själva! Inte att kvinnor själva ska bestämma över sina kroppar! Inte att kvinnor är jämställda män!

Det är därför jag anser att religioner är skapade av män för män! Det är därför jag är ateist och jag tänker att argumentera mot alla former av religioner.

Människan skall ha samma värde oavsett vilket kön eller sexualitet denne tillhör! Det ställer ingen religion upp på därför ställer inte jag upp på någon religion!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 29 jun 2007 15:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: