sourze.se

Är väktare sämre än vi andra?

Lena Olsson v riksdagsledamot reagerar på väktarvåldet mot våra hemlösa och kräver en utredning om utbildning, lämplighetsprövning och tillsyn inom bevakningsbranchen.

Lena Olsson v riksdagsledamot reagerar på väktarvåldet mot våra hemlösa och kräver en utredning om utbildning, lämplighetsprövning och tillsyn inom bevakningsbranchen. "Att ha en sådan människosyn som väktare eller ordningsvakt är under all kritik", fortsätter hon.

Men vilka är det egentligen som har en vidrig och diskriminerande människosyn när det gäller hemlösa människor? Är det bara våra väktare? Är det inte också våra politiker, tjänstemännen och övriga medborgare? Det kan väl inte bara vara väktarnas fel att hemlösa människor inte får ett hem? Om beslutsfattarna som tillsätter alla dessa meningslösa utredningar istället såg till att människor fick tillgång till ett eget ett hem skulle väktarna inte ha några hemlösa att misshandla. Lena Olsson avslutar med "det är hemskt att rikspress inte tar upp det här". Är det något rikspressen borde forska i så är det väl frågan; var någonstans i hierarkin ansvaret upphör att vara ditt eget?


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 25 jun 2007 10:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: