sourze.se

Hon försvårade för våldtagna kvinnor

"När läraren hotade utvisa henne ur klassrummet för att hon var stökig, svarade hon med att polisanmäla honom falskt för sexuellt ofredande."

När läraren hotade utvisa henne ur klassrummet för att hon var stökig, svarade hon med att polisanmäla honom falskt för sexuellt ofredande. Rektorn trodde på henne när hon ljög om att läraren hade rört henne vid stjärten och stängde av läraren från sin tjänst, men i domstolen avslöjades hennes lögner. Läraren blev friad och hon ska betala honom skadestånd. Historien kan man läsa här: Länk: kvp.se.

Det finns några minst sagt intressanta aspekter på den här historien. Dels är det skönt att tingsrätten granskade flickans berättelse noga istället för att bara tro på hennes krokodiltårar såsom många inkompetenta tingsrätter har gjort runt om i Sverige under många år. Uppenbarligen dömde tingsrätten enligt vad som kunde "bevisas" bortom varje rimligt tvivel istället för att döma enligt vad ledamöterna "trodde" hade inträffat. Det är ett plus för rättsväsendet, men tänk om nästa unga tjej som hamnar i samma tingsrätt verkligen har blivit våldtagen? Den aktuella 15 åring har genom sin falska anmälan gjort det svårare för nästa tjej - för nästa riktiga offer! Kanske nästa tjej som verkligen blivit våldtagen inte blir trodd? Vem vet?

En annan intressant aspekt är hur rektorn bara trodde på flickan, som då var 13 år gammal. Det förefaller ligga inom rimlighetens gränser att en rektor på en skola är tillräckligt skärp och klok för att kunna bedöma huruvida hans elever ljuger eller talar sanning i vardagliga situationer. Uppenbarligen var den här rektorn en nolla, en fegis som inte vågade ta ställning och därmed blev läraren avstängd från sitt arbete. Alla fick reda på saken och mannens liv rasade plötsligt ihop som ett korthus. Det saknas en ingrediens i den här historien, nämligen att rektorn som trodde på flickan borde ha fått sparken eller blivit omplacerad.

Den ljugande flickan är i dag bara femton år gammal och hon har dömts att betala läraren 46,000 kr i skadestånd samt rättegångskostnader på 90,000 kr. Vilket sätt att starta livet - att ha skulder på 136,000 kr innan man ens gått färdigt 9:an! Frågan är om andra unga svenska tjejer vet om det här och om de har lärt sig någonting av den här historien? Jag tror knappast det för någonstans i Sverige just nu medan jag skriver den här artikeln sitter det en ung tjej som har läst i tidningarna om hur mycket skadestånd våldtäktsoffer får. Chansen att hon kommer att anmäla en kille falskt för sexbrott ökar för varje tidningsartikel som publiceras i ämnet. Paranoian som svensk feminism skapade på 90-talet kommer att fortsätta. Det här är inte den sista unga tjejen som kommer att åka dit för falsk angivelse. Det är bara toppen av ett kommande isberg. Vänta ska ni få se! Och de som kommer att betala priset för dessa falska angivelser är framtida offer för sexbrott som får gå utan upprättelse. Jag undrar om den lilla 15 åriga tjejen ens fattar vad hon har ställt till?


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 12 jun 2007 10:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: