sourze.se

Akta dig för att sparka en rumpa idag...

... som du måste slicka imorgon!

Det talesättet stämmer inte in på mycket av det som händer idag. I tidningarna sparkar en del krönikörer åt alla håll, men frågan är om de verkligen är ärliga mot sina läsare.

Politiker däremot har sedan decennier slickat så fort de kommit i närheten av någon med mer makt än de själva. Allt för att få en del av smulorna som skrapats ner från bordet.

Inom journalistkåren finns hieraki-tänkandet precis som i det övriga samhället. Vem ser upp till en journalist från Se&Hör? Ser någon inom tidningskåren den anställningen som en framtid?

Jag lyssnar gärna på ett program som heter Karlavagnen och som går på P4. På fredagarna är det Marcus Birro, författare och poet, som är programledare. Han är oerhört duktig och har en fantastisk röst. En av de andra programledarna är Christina Wollter, dotter till Sven Wollter, även hon är bra. Det är ett av de få program där du kan berätta om ditt liv, dina problem, dina glädjeämnen osv. Om man lyssnar och känner in sig märker man hur fjärran från verkligheten dagens slaskjournalster befinner sig.

Likaså finns Ring P1, med en av mina favoriter, Täppas. hans röst och känsla för rättfärdighet är underbar. Han vågar fräsa och sparka bakut, när det är något han inte gillar att lyssna på.

Men som sagt när det gäller dagens kvällstidningar och deras reportrar med tillhörande reportage, är jag oerhört kritisk. Det verkar som om de bara vill slaska med kändisar och alla deras så kallade problem, utan att för den skull berätta den riktiga sanningen, med rädsla för att inte bli inbjuden till nästa gratispartaj med fri mat och sprit.

Den nya kändissajten av Bindefeldts före detta flickvän, där kändisar klipps ihop, hängs ut på olika sätt, har tydligen blivit kolossalt populär. Undra varför?

Vad ska det egenligen bli av vårt samhälle? En massa tossiga journalister som jagar kändisar, skriver så mycket dynga som går att gräva upp under en lördagskväll på Stureplan? På något underligt vis verkar det som om det bara finns en enda stad som gäller i våra kvällstidningar och det är Stockholms innerstad, närmare bestämt Stureplan. Är det verkligen den sanna bilden av Sverige?
Icke alls! Det finns en fantastisk bild, som man kan lyssna sig till på public service radio och den stämmer föga med den som journalisterna vill förmedla!

Jag kan bara säga en enda sak och det är att jag kommer inte sparka någon kändis/journalist i rumpan, men inte heller slicka någons.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 02 jun 2007 23:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: