sourze.se

Utmärkt: "Lägg ner skiten!"

Löpsedlar är något som ska passa det man tror vara en ganska utbredd uppfattning.


"Lägg ner skiten!" Så stod det på Aftonbladets löpsedel dagen efter schlagerfinalen i Helsingfors. Expressen instämmer på sin förstasida: "Lägg ner!"

Kan bara hålla med. En charmant idé. Inte därför att Sverige hamnade långt ner i listan. Utan därför att då vi skulle slippa allt dravel i AB och Expressen om schlagerfestivalen - eller snarare festivalerna.

För en del av kvällstidningarnas reportrar - eller deras marknadsavdelningar - är varje liten kvalificeringstävling i Sverige något av en världshändelse. Och det som sedan följer är ännu mer än så.

Men att spekulera i nedläggning är nog bara just det - spekulationer. Det finns för stora ekonomiska intressen i projektet - det handlar om TV, kvällstidningsupplager, grammofonbolag, reklambyråer PR-folk, artister och alla deras staber. Bland annat.

En hel del politiker gillar det förmodligen också. För här frodas nationalismen. Och det är bra för sittande regeringar.

Så den lysande uppmaningen från AB och Expressen lär inte leda till så mycket - om ens något. Vilket tidningarnas marknadsförare naturligtvis noterar med stor lättnad.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2007 19:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: