sourze.se

SVT skyldig Adaktusson svar

SVT:s proportionalitetsprinciper ifrågasätts. Är Janne Josefsson förbrukad som journalist?

När utövare av inflytande påverkan vill skapa stämningar, reaktioner och agerande skall vi vara kritiska. Med dessa skall vi kontrollera deras värdeomdömen och hur dessa stämmer med hur våra egna.

Janne J:s journalistik i Vetlanda är under kritik.
Kritiken faller även på SVT som numer är skyldig ett utvecklat svar för sitt agerande i saken kring familjebekymren i Vetlanda. Vilka regler och agerande med ledarskap finns för SVT-journalistiken och hur stöder denna demokratibildning? Har SVT på samma sätt som makthavare ofta gör, enligt Janne Josefsson, passerat de gränser som skall vara till skydd för den enkla individen?
Med Janne Josefssons journalistik från Vetlanda finns det anledning att bolla tillbaks frågan till Janne J själv.
Janne J, förställer jag mig, är efter denna uppmärksammade kritik mindre talför och vi ger denne en chans att komma till genmäle.

Samtidigt. Var finns proportionaliteten i Janne J:s journalistik? Har Janne J:s socialjournalistik tillfört något nytt i sak läget kring, kommuner som ej opererar inom de av politiker förväntade och lagstiftade områden?
Janne anser att han påtalar brister i den kommunala handläggningen. Samtidigt utelämnar han väsentlig information, förutom att använda obskyra metoder.

Vems intressen bemöter Janne J med sin journalistik? Skapar reportaget öppen insyn och diskussion eller stöder det andra intressenters talan? Kan vi betrakta Janne J i denna journalistik som en ytlig dödgrävare som nu behöver gräva ett liggvärn för sig själv?


Om författaren

Författare:
Per Hagman

Om artikeln

Publicerad: 23 apr 2007 12:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: