sourze.se

Sabotage mot Alliansen

Lars Leijonborg ska bort trots att han nu har ett synnerligen viktigt regeringsuppdrag med sidouppdrag.

Detta blev LL då FP distriktet i Stockholm ringde upp honom i går och sa att de räknat ut honom. Han anses inte kapabel att leda partiet i nästa val. Därför ska han inom ett år bytas ut. Detta är dagens bud från ett fåtal distrikt till. Men nu då stenen är i rullning kommer säkert flera distrikt och kända personer att hoppa på tåget. Lars Leijonborg ska bort trots att han nu har ett synnerligen viktigt regeringsuppdrag med sidouppdrag. Han och Björklund driver nu det som varit FP:s kärnfrågor i 50 år minst. Det vill säga skola på alla nivåer inklusive universitet, framtidsforskning etc.

Är de kloka ute i distrikten? När FP efter 50 års kamp når målet att få styra undervisningsfrågorna, då ska man avsätta den drivande kraften i sammanhanget. Inte kan LL avgå som partiledare och sitta kvar som tung minister. Det är helt knäppt att jaga bort Lars L utan att man glasklart vet vem efterträdaren är både som partiledare och minister etc. Aktionerna nu är också ett sabotage mot Alliansregeringen. En fyrpartiregering kräver en tät sammanhållning. Man måste vara generösa mot varandra mellan partierna och i partierna. Nu sprids ytterst dåliga stämningar. Statsministern har nog svåra rysningar nu. Men han kan inte göra mycket. Han kan inte lägga sig i ett annat partis inre liv.

En mindre grupp folkpartister har nu tagit på sig ett jätteansvar för både partiets och regeringens fortlevnad.Har de mognad och framförhållning tillräckligt för det?


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 23 apr 2007 12:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: